Mat og ferie

Nå vil vi ha kjøttfrie reiseopplevelser i ferien

Og slik finner du den beste vegetarmaten på storbyferien

Marked for mat: Mange europeiske byer, som her i Amsterdam, har egne matmarked. Her finner du som regel mange gode tilbud for vegetarianere. Foto: Odd Ror Lange/Thetravelinspector
Marked for mat: Mange europeiske byer, som her i Amsterdam, har egne matmarked. Her finner du som regel mange gode tilbud for vegetarianere.
Foto: Odd Ror Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjelp, jeg er blitt vegetarianer. Hvordan skal jeg legge om reisene og restaurantbesøkene nå?

Er du nylig blitt vegetarianer har du nok oppdaget at det kan kreve litt mer planlegging å reise. Og hva gjør du hvis du er vegetarianer, og de du reiser med ikke er det?For de som spiser kjøtt kan reiser være en fin anledning til å spise færre blodige biffer, ettersom flere kulturer spiser langt mindre kjøtt enn det man gjør her hjemme.

- Informasjon om vegetariske restauranter er mer populært enn noen gang, sier innholdsansvarlig i den norskutviklede byguideappen Stay.com, Claudia Menger.Appen gir deg reisetips fra mer en 150 byer verden over.

På jakt

- Vi ser at mange søker på info om dette temaet i appen. Jeg er selv vegetarianer og vet hvor vanskelig det kan være å finne steder på reisen der de serverer god vegetarmat. Derfor må jeg alltid planlegge nøye på forhånd, slik at jeg ikke havner på dårlige steder, sier hun.

Kjøttfrie alternativer er blitt mer og mer populært både på arbeidsplasser og på reiser. Og både Forsvaret og mange kantiner har i dag har innført kjøttfrie mandager.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer