Solferie

Nå vurderer også Kanariøyene å innføre turistskatt

Over 16 millioner mennesker besøkte Kanariøyene i 2017. Det er rekord - og mer enn nok, mener mange.

KAN BLI DYRERE: Kanariøyene er mer populære enn noen gang. Nå diskuteres det om det skal innføres en turistskatt for å begrense tilstrømmingen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN BLI DYRERE: Kanariøyene er mer populære enn noen gang. Nå diskuteres det om det skal innføres en turistskatt for å begrense tilstrømmingen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Ja, ta med La Gomera også så har du alle de mest populære Kanariøyene.

Felles for dem alle, bortsett fra sol og bademuligheter, er at de er mer populære enn noen sinne. Folk reiser i hopetall for å feriere på øyene.

Så mange turister har det blitt, at stadig flere er bekymret for om naturen og miljøet er i stand til å absorbere påkjenningene turiststrømmen medfører.

Sosialistpartiet PSOE (Partido Socialista Obrero Español), har allerede bedt de sentrale myndighetene om å innføre en turistskatt og innføre restriksjoner på utleieboliger i et forsøk på å begrense tilstrømmingen av turister, skriver The Telegraph.

Partiet peker på at alle de nye hotellene som stadig bygges er en utfordring for naturen, og at også drikkevannskildene kan bli en utfordring om turistene fortsetter å øke i antall.

Store inntekter

Lokale myndigheter har allerede antydet at de ser på en modell tilsvarende den som ble innført på Balearene (Mallorca, Menorca, Ibiza) sommeren 2016.

Der må du som turist betale opptil fire euro per dag avhengig av hvilken standard det er på hotellet du bor på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer