KAN BLI DYRERE: Kanariøyene er mer populære enn noen gang. Nå diskuteres det om det skal innføres en turistskatt for å begrense tilstrømmingen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
KAN BLI DYRERE: Kanariøyene er mer populære enn noen gang. Nå diskuteres det om det skal innføres en turistskatt for å begrense tilstrømmingen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Solferie

Nå vurderer også Kanariøyene å innføre turistskatt

Over 16 millioner mennesker besøkte Kanariøyene i 2017. Det er rekord - og mer enn nok, mener mange.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife og Fuerteventura. Ja, ta med La Gomera også så har du alle de mest populære Kanariøyene.

Felles for dem alle, bortsett fra sol og bademuligheter, er at de er mer populære enn noen sinne. Folk reiser i hopetall for å feriere på øyene.

Så mange turister har det blitt, at stadig flere er bekymret for om naturen og miljøet er i stand til å absorbere påkjenningene turiststrømmen medfører.

Sosialistpartiet PSOE (Partido Socialista Obrero Español), har allerede bedt de sentrale myndighetene om å innføre en turistskatt og innføre restriksjoner på utleieboliger i et forsøk på å begrense tilstrømmingen av turister, skriver The Telegraph.

Partiet peker på at alle de nye hotellene som stadig bygges er en utfordring for naturen, og at også drikkevannskildene kan bli en utfordring om turistene fortsetter å øke i antall.

Store inntekter

Lokale myndigheter har allerede antydet at de ser på en modell tilsvarende den som ble innført på Balearene (Mallorca, Menorca, Ibiza) sommeren 2016.

Der må du som turist betale opptil fire euro per dag avhengig av hvilken standard det er på hotellet du bor på.

Den skatten skal ha generert rundt 300 millioner kroner i ekstra inntekter bare mellom juli og desember i 2016, har turistsjef Pilar Carbonell tidligere opplyst. 80 prosent av disse ekstra inntektene er investert i 46 forskjellige miljøtiltak mens de siste 20 prosentene er brukt til å promotere bærekraftige ferier og til opplæringsformål innen den lokale turistindustrien.

Heftig debatt

På Balearene diskuteres det nå om skattene skal økes. På Kanariøyene går diskusjonen på om det i det hele tatt skal innføres en turistskatt. Skeptikerne er mange.

En av dem er Isaac Castellano, kanarisk minister for turisme, kultur og sport. Han har hevdet at en slik skatt vil virke kontraproduktivt på økonomien.

Andrea Montgomery, reisejournalist i The Telegraph og ekspert på Kanariøyene, er en av mange som tviler på om innføring av en eventuell skatt vil ha noen effekt på turismen.

- Folk vil alltid ønske å reise til Kanariøyene, rett og slett fordi de vil ha sol. De vil gremme seg over skatten, men så lenge øyene er så sikre og så lett tilgjengelige som de er nå, vil de likevel komme hit, sier hun.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer