<strong>AVRIVNING:</strong> Kaldusjen fra bøtta på taket på Guldsmeden Babette får du året rundt. På innsiden venter to badstuer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
AVRIVNING: Kaldusjen fra bøtta på taket på Guldsmeden Babette får du året rundt. På innsiden venter to badstuer. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Naboene hadde neppe tenkt at hun ville hyle så mye da hun dro i snora

Køben-konsept: Badetøy, badekar, trekk i en snor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

KØBENHAVN (Dagbladet): Shopping og mat i verdensklasse vet vi at vi får i København.

Færre forbinder velværetilbud med den danske hovedstaden. Kanskje vi bør tenke om igjen.

<strong>VINNEREN:</strong> Den aller beste velværen finner du på Nimat Spa, mener københavnerne selv. Her "Cleopatra bad" med kokosmelk. Foto: NIMAT
VINNEREN: Den aller beste velværen finner du på Nimat Spa, mener københavnerne selv. Her "Cleopatra bad" med kokosmelk. Foto: NIMAT Vis mer

Spekteret er langt bredere enn i Norge. Også for deg som synes velvære kan være å trene selv.

Løp med guide Enten du vil kombinere trening og nytelse, reparere huden etter sommersola eller ta en pause fra stress og mas, har danskene et tilbud.

Det siste nye er sight-jogging, løpeturer med guide. Flere firmaer tilbyr turer for deg som liker å bevege deg. Hos et av firmaene lokker de til og med med siste sladder fra byen.

Prisene varierer fra et par hundrelapper og oppover, avhengig av hva du går for.

Kalddusj på taket Naboene hadde neppe tenkt at gjestene ville hyle fra taket av nye Hotel Guldsmeden Babette, men det gjør de. Til gjengjeld er hylene av den frydefulle sorten.

<strong>FLERE MENN:</strong> Stadig flere menn og flere par legger pengene igjen i velvære.  Foto:NIMAT SPA
FLERE MENN: Stadig flere menn og flere par legger pengene igjen i velvære. Foto:NIMAT SPA Vis mer

Konseptet er enkelt: På med badetøy, opp i et badekar, trekk i en snor og få en bøtte med iskaldt vann over hodet. De fleste hyler litt, men moro er det.

- Herlig, i alle fall etterpå, sier Mette Carslen (23) og tørker seg etter den kalde avriviningen.

«Sky Spa» kaller hotellet det bittelille, delvis utendørs, spa-anlegget, som nok egner seg best for hotellgjestene. For litt over hundrelappen får du adgang til taket, vannbøtta, tørr-og våtbadstu.

Ønsker du en økologisk coktail, får du den opp fra baren.

Utsikten over København kan nytes også fra badstua.

Gullegg-meditasjon Et par kilometer unna ligger Hotel Kong Arthur og Ni'mat spa, kåret til byens beste for andre året på rad av nettstedet AOK (Alt om København), som årlig lar leserne kåre vinnere i ulike kategorier.

«Ni'mat» er det indonesiske ord for luksus, mens «spa» som kjent betyr helse gjennom vann. Kombinasjonen har vunnet hjertet til danskene, som ikke lenger synes det er merkelig å krype opp i et gullegg for å meditere.

<strong>NYTT :</strong> Kurbadet til Ilse Jacobsen åpnet i november i fjor og er allerede utpekt til et av verdens beste anlegg. Det tilbyr en rekke spabehandlinger, har to termalbassenger og basseng ute. Kurbadet ligger i Hornbæk, rundt en time nord for København. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
NYTT : Kurbadet til Ilse Jacobsen åpnet i november i fjor og er allerede utpekt til et av verdens beste anlegg. Det tilbyr en rekke spabehandlinger, har to termalbassenger og basseng ute. Kurbadet ligger i Hornbæk, rundt en time nord for København. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Spaet hadde mange år på baken før det i åpnet en avdeling på Hotel Hilton ved Kastrup i 2007 og på Hotel Kong Arthur i sentrum i 2012.

Rundt et saltvannsbasseng finner du aisiatisk, luksuriøs stemning med gullbuddhaer, orkideer, frisk frukt og ingefærte. Nimat legger vekt på det sosiale.

Mellom massasje, aromabad, dampbad og jacuzzi kan du slappe av i lenestoler, kanskje komme i prat med noen. Du kan også invitere kjente på «livsnyderaften» på spaet. I tillegg til jacuzzi og massasje får du da bragt mat inn fra en lokal restaurant.

Granateplebad På Samadhi Spa, sølvvinner i AOKs kåring, kan du synke ned i et granateple-boblebad, la deg massere med krystaller eller få en hodebunnsmassasje med varm peppermynteolje.

<strong> UTSIKT :</strong> Fra badstua på toppen av Hotel Babette Guldsmeden har Mette Carlsen og Nina Thielsen (t.v) utsikt over byen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
UTSIKT : Fra badstua på toppen av Hotel Babette Guldsmeden har Mette Carlsen og Nina Thielsen (t.v) utsikt over byen. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Alene eller som par. Etterpå kan du roe ned i loungen, for eksempel med sunn sjokolade og et glass musserende.

Spaet ble etablert av søskenparet Trine og Søren Mogenstrup etter at Trine hadde startet som restauratør og blitt utbent, 27 år gammel. Ved hjelp av yoga, meditasjon, massasje og healing kom hun til hektene.

Målet er å bidra med østlig velvære til andre.

Bronseplass «Amazing Space» er bronsevinneren hos danskene og langt mer nordisk og minimalistisk i stilen.

<strong>SKODSBORG:</strong> Spa med tradisjoner utenfor byen. Utsikt til havet, omgitt av skog og eng. Foto: HOTELLET
SKODSBORG: Spa med tradisjoner utenfor byen. Utsikt til havet, omgitt av skog og eng. Foto: HOTELLET Vis mer

Du finner det flere steder, først og fremst på det nyrenoverte luksushotellet d'Angleterre ved Kongens Nytorv.

Her står økologi og avspenning i fokus. Legg på svøm i det innbydende bassenget, nøy deg med en massasje eller ansiktsbehandling eller sats på «En dag i himmelen», full pakke til et par tusenlapper.

Vil du avslutte med bobler, har champagnebaren 160 forskjellige slags champagne og champagnecocktailer..

Yte og nyte Arndal Spa i Store Kongensgade er også populært.

<strong>MODERNE:</strong>  Du finner mange østlig inspirerte velværesteder. Arndal Spa er stramt og nordisk. Foto: ARNDAL SPA
MODERNE: Du finner mange østlig inspirerte velværesteder. Arndal Spa er stramt og nordisk. Foto: ARNDAL SPA Vis mer

Her får du ulike kroppsbehandlinger, kostholdsveiledning, fitness, Boot Camp og Kick Off. Trenere, behandlere og kosmetologer står klare til å få deg til å yte - eller bare nyte.

Badekåpe, tøfler, håndklær og toalettsaker er en del av pakka.

Har lommeboka di kommet seg etter sommerens utskeielser, er kanskje dette stedet.

Du kan bruke noen hundrelapper, eller ta den helt ut fra tidlig morgen til sen kveld. En nitimers session med personlig trener, spabehandlinger og champagne koster 7490 danske kroner.

<strong>SOSIALT :</strong> På Nimat legger man vekt på det sosiale mellom behandlingene. Her kan du skappe av og bli kjent. Du kan også invitere med venner til livnyterkveld og spise take away mat fra en lokal restaurant. Foto: HOTELLET
SOSIALT : På Nimat legger man vekt på det sosiale mellom behandlingene. Her kan du skappe av og bli kjent. Du kan også invitere med venner til livnyterkveld og spise take away mat fra en lokal restaurant. Foto: HOTELLET Vis mer

Det kan hende du er bedre tjent med å legge igjen noen av kronene i butikkene rundt.

Ut av byen København er full av spa-muligheter, men hvorfor ikke kombinere velvære med en tur på landet?

En halv time ut av byen, rundt det lekre Skodsborg Kurhotel og Spa, venter enger, skog og hav.

Skodsborg er et begrep for danskene. Det ble grunnlagt i 1898 av Adventistkirken og var på 1920-tallet Nordens største privathospital og kursted.

<strong>BOBLENDE AVSLUTNING:</strong> Har du først svidd av noen kroner på spa, kan du like godt prøve champagnebaren med 160 ulike typer bobler på Hotel d' Angleterre. Foto: HOTELLET
BOBLENDE AVSLUTNING: Har du først svidd av noen kroner på spa, kan du like godt prøve champagnebaren med 160 ulike typer bobler på Hotel d' Angleterre. Foto: HOTELLET Vis mer

Det hvite komplekset med søyleganger ligger ved Strandveien og Øresund. Både tilreisende og lokale velger å bruke pengene her.

Rike og vellykkede I dette området finner du også Kokkedal Slot, et slottshotell med splitternytt spa i kjelleren.

Hotellet ligger fantastisk til ved en golfbane, med utsikt mot sjøen.

La deg ikke skremme av den fornemme hvite fasaden. Spabehandlingene koster ikke mer her enn inne i byen. 

<strong>SKODSBORG:</strong> Bassenget på det gamle kurbadet er topp moderne. Foto: HOTELLET
SKODSBORG: Bassenget på det gamle kurbadet er topp moderne. Foto: HOTELLET Vis mer

Det går også an å nøye seg med en kaffekopp på den flotte terrassen, en yngleplass for de rike og vellykkede i København-området.

Ilse Jacobsen Enda litt lenger nord, i badebyen Hornbæk, finner du «Kurbadet Ilse Jacobsen».

Det ble åpnet i november i fjor og er allerede utpekt av reisemagasinet Departures som et av «verdens 100 mest utsøkte og attraktive kulturelle perler og steder i verden».

Spaet er ikke stort. Det ligger i lokalene til en tidligere ungdomsklubb.

SUNT I KØBENHAVN

Vil du trene og leve sunt samtidig som du nyter byen?

Lei en sykkel.
København har nesten 40 mil med sykkelstier. Prøv for eksempel sykkelutleien Baisikeli ved Dybbølsbro stasjon.

Prøv sight-jogging
Løpetur med guide. Sjekk ut runningtours.dk eller running-copenhagen.dk

Sunn mat
Steinaldermat på Palaeo, 42 ° Raw, hvor kronprinsesse Mary shopper ferskpresset juice eller Simple Raw på Oehlenschlægersgade på Vesterbro.

• Øko-skjønnhet
Pure Shop, to etasjer skjønnhetssalong med kun organiske hår- og hudpleieprodukter uten skadelige kjemikalier.

Kilder: Visitcopenhagen, Topp Hälsa.

Til gjengjeld gir det en følelse av intimitet og eksklusivitet.

Mange jentegjenger har oppdaget Hornbæk, hvor de i tillegg til spaet finner outletet til regnfrakk-og gummistøveldronning Ilse Jacobsen.

Spis på stedets egen restaurant eller ta en høstpiknik langs den flere mil lange stranda.

Det er ingen grunn til å vente med nytelsen.

Som buddhistene sier, dette kan være ditt siste liv.

KØBENHAVNS BESTE VELVÆRESTEDER

1. Ni'mat Spa
Hotel Kong Arthur. Vendersgade 27, København.

Sportsmassasje, behandlingsmassasje, buddhistisk oljemassasje, detox, fiskespa. «Vanntempel» med ulike bad.

Priseksempel: Buddha massasje: Nakke-, skulder- og hodebunnsmassasje, ansiktskur med rensing, peelingmaske, til slutt avslappende ansiktsmassasje.

En time 800 danske kroner. Finnes også på Hilton Hotel ved Kastrup.

2. Samadhi Spa
Rådhusstræde 1, København

Priseksempel: Dyptgående massasje 30, 60, 90 eller 120 minutter, 425-1100 danske kroner. Kombineres med jacuzzi. I tillegg til behandlingen får du smoothie og avslapning i spaets lounge.

3. Amazing Space
Hotel d'Angleterre, Hovedvagtsgade 3, København

Økologisk profil, basseng, sunne drikker, stor meny av ulike behandlinger.

Priseksempel: «Nordic Space», 120 minutter, avspennende havsaltbad, bodywrap, varm islandsk lavasteinmassasje, ansiktspleie. 1395 danske kroner.

4. Kurhotel Skodsborg
Skodsborg

Varme og avkjølende behandlinger.

Priseksempel: Skodsborg klassisk full kroppsmassasje, 50 minutter, 750 danske kroner.

5. Arndal
Store Kongensgade 21, København

Spa, fitness, boot camp.

Priseksempel: Hot massasje, Tørrbørsting, full kroppsmassasje i varm økologisk kokosolje eller kakaosmør. 55 minutter, 900 danske kroner.

Kilder: AOK, spastedenes hjemmesider
<strong>VELVÆRE:</strong> Spa, restaurant og basseng i kombinasjon trekker gjester til Ilse Jacobsens nye kurbad i Hornbæk. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
VELVÆRE: Spa, restaurant og basseng i kombinasjon trekker gjester til Ilse Jacobsens nye kurbad i Hornbæk. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer