Nærmere premium i småbilklassen har vi ikke vært

Vi har testet Mazda 2, og funnet noe unikt blant billigbilene.

PREMIUM: De færreste vil nok velge skinn, men Mazda 2 tilbyr premiumutstyr som  Headup display, automatisk nedblending, Full LED og omfattende underholdningspakke. Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO
PREMIUM: De færreste vil nok velge skinn, men Mazda 2 tilbyr premiumutstyr som Headup display, automatisk nedblending, Full LED og omfattende underholdningspakke. Foto: RUNE M. NESHEIM / AUTOFIL / DINSIDE.NO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Skal vi tro Mazdas ingeniører skal nye Mazda 2 oppføre seg som en samuraier med myke kontrollerte bevegelser. På norsk betyr det at den byr på mer komfort enn selv den beste ridesal.

Dette er de argeste konkurrentene:VW PoloFord FiestaOpel Corsa

Glimrende sittestilling God sittestilling er alfa og omega for en bra totalopplevelse av bilen, og på dette punktet imponerer virkelig Mazda 2.

Gud vet hvor mange ganger vi har irritert oss over småfeil som ødelegger en ellers ok bil. Likevel forundrer vi oss stadig over at produsentene ikke har tatt seg fem minutter ekstra under utviklingen for å finne en god sittestilling.

Mazda 2 er en stor overraskelse i dette henseendet.

Romfart Mazda hevder de har tatt romteknologi i bruk for å gjøre opplevelsen komplett. Perfekt sittestilling i vektløs tilstand har dannet setene. De har flyttet forhjulene 8 cm lenger frem for å slippe hjulbrønnen inni og pedalene har fått en utforming og vandring som skal føles mer naturlig.

De mener at naturlig sittestilling også handler om sikkerhet. Vi sitter uforskammet bra, særlig med tanke på at dette er en småbil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer