Når bakseteplassen teller

Sjekk hvilke biler som gir bra boltreplass i baksetet.

KREVER SIN PLASS: Da Eira (10 mnd.) kom til verden, ble det klart for familien Stigen/Løvfall Andresen at de trengte ny bil om de skulle få plass til alle.  - Det var ikke enkelt å finne en bil som rommer tre barneseter, der to av setene til og med skulle være bakovervendt. Vi søkte på nettet og leste mange tester. Ford S-Max skilte seg ut, og vi er godt fornøyd med valget, sier Vegard Stigen. Foto: EGIL NORDLIEN / HM MEDIA
KREVER SIN PLASS: Da Eira (10 mnd.) kom til verden, ble det klart for familien Stigen/Løvfall Andresen at de trengte ny bil om de skulle få plass til alle. - Det var ikke enkelt å finne en bil som rommer tre barneseter, der to av setene til og med skulle være bakovervendt. Vi søkte på nettet og leste mange tester. Ford S-Max skilte seg ut, og vi er godt fornøyd med valget, sier Vegard Stigen. Foto: EGIL NORDLIEN / HM MEDIA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi måtte lete for å finne en bil som passet, sier trebarnsfar og Ford S-max.sjåfør Vegard Stigen (47) fra Oslo.

Forden Vegard Stigen og samboeren Kristin Løvfall Andresen (38) har valgt, er blant dem med aller best plass i baksetet av de over 300 bilene vimennbil.no har testet de tre siste årene. Det kommer godt med når tre barneseter skal inn.

En spørreundersøkelse utført for TNS Gallup viser at god bakseteplass er svært viktig for 36,2 prosent av nybilkjøperne, og helt avgjørende 8,5 prosent.

Det er folk i aldersgruppen 35 til 44 år som legger størst vekt på bakseteplassen.

- Dette er naturlig siden de er de som oftest har små barn. Her skal det plasseres barneseter, sier ekspert på nybilmarkedet Anders Hovde hos TNS Gallup.

Undersøkelsen viser også at de som er mest opptatt av bakseteplassen er de samme som er mest fornøyd med plassen i bilen sin. Ifølge Hovde viser det at de har gjort gode undersøkelser før kjøpet.

Utforming viktig I vurderingen av bilenes plassforhold er flere ting lagt til grunn. For det første blir alle testbiler målt innvendig. I baksetet alene er det snakk om i alt åtte mål i lengden, bredden og høyden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer