Når de tror du er ferdig, ta ett bilde til, det blir ofte det fineste

Send oss ditt beste feriebilde, vinn kamera!

(Dagbladet): - Skal du ta bilder på typiske ferieplasser, med monumenter og liknende, har de en tendens til å bli veldig like, forklarer fotograf Jenny Solem Vikra.

Hun har tatt turen til Barcelona for å lære deg å ta bedre feriebilder, som en del av fotokonkurransen #øyeblikkene2013.

Vinkler, effekter og lysforhold er alle momenter Solem Vikra går gjennom i instruksjonsvideoen du ser øverst i denne saken.

Følger du rådene og leker med innstillingene på kameraet ditt, får du helt sikkert også foreviget flere fine ferieøyeblikk.

Bli med og vinn Hver lørdag de neste ukene presenteres det et nytt fototema her på Dagbladet.no i samarbeid med Canon.

VINNERBILDET: Juryen har kåret Vegard S. Kristiansens bilde som ukas vinner. - Godt planlagt bilde med en wow-faktor! Fotografen benytter seg av motlys for å skape en spennende og dramatisk effekt.
VINNERBILDET: Juryen har kåret Vegard S. Kristiansens bilde som ukas vinner. - Godt planlagt bilde med en wow-faktor! Fotografen benytter seg av motlys for å skape en spennende og dramatisk effekt. Vis mer

Ved hjelp av korte videoepisoder får du en innføring i de ulike fotosjangrene og kan selv sende inn ditt beste bildet innenfor den kategorien.

En jury bestående av representanter for Canon og Dagbladet trekker ut ett vinnerbilde hver uke som vinner et Canon-kamera.

Slik deltar du: • Ukas tema er feriebilde.

• Send inn ditt beste feriebilde og fortell gjerne hvordan det ble til.

• Ukas premie er det digitale kompaktkameraet Canon Ixus 140.

FANGET SOMMERØYEBLIKKET: Kristine Helgens bilde får hederlig omtale: 
- Dette viser at actionfoto kan være mer enn ekstremsport. Hverdagsituasjoner som fryses kan bli vakre og spennende bilder.
FANGET SOMMERØYEBLIKKET: Kristine Helgens bilde får hederlig omtale: - Dette viser at actionfoto kan være mer enn ekstremsport. Hverdagsituasjoner som fryses kan bli vakre og spennende bilder. Vis mer

• Du kan delta med ett eller flere bilder.

• Vinnerbildet og motivene som får hederlig omtale av juryen offentliggjøres i en artikkel på Dagbladet.no og db.no/oyeblikkene2013 lørdag 3. august.

• De innsendte bidragene vil ikke bli benyttet i andre sammenheng enn i forbindelsen med konkurransen #øyeblikkene2013.

Du har følgende innsendingsalternativer:
E-post: konkurranse@dagbladet.no
MMS: send kodeordet KONKURRANSE til 2400
Instagram: Bruk hashtag #øyeblikkene2013

SVART-HVITT: Thomas Russ Arnestad tok dette bildet i en skateboardpark i Fuengirola, Spania.- Han lykkes med  å fryse action og bevegelse helt korrekt. Sort-hvitt gjør bildet ryddigere og penere.
SVART-HVITT: Thomas Russ Arnestad tok dette bildet i en skateboardpark i Fuengirola, Spania.- Han lykkes med å fryse action og bevegelse helt korrekt. Sort-hvitt gjør bildet ryddigere og penere. Vis mer

Bildeinnsendingen til denne ukas konkurransen avsluttes ved midnatt onsdag 31. juli.

Tidligere har vi sett på hvordan du lykkes med å ta actionbilder, bilder av kjæledyrene, matbilder og hvordan du unngår å gjøre de vanligste fototabbene.

Vinnerbildet Actionbilder var temaet for forrige ukes konkurranse. 

Innen fristen ved midnatt onsdag hadde det kommet inn flere 1 300 bidrag på e-post og Instagram.

Juryen har plukket ut Vegard S. Kristiansens bilde av et luftig skatehopp som ukas vinnerbilde.

Motivet er foreviget på Lade i Trondheim. I bakgrunnen ser du øya Munkholmen i Trondheimsfjorden.

- Skateren på bildet heter Moritz, og det er ikke brukt noen blitz eller lignende på bildet, skriver Vegard i e-post til Dagbladet.

- Isteden ventet vi til sola og himmelen var perfekt, og da tok Moritz en høy «air to fakie», fortsetter han.

Juryen begrunner sitt valg med følgende:

- Godt planlagt bilde med en wow-faktor! Dette ser man ikke hver dag. Fotografen benytter seg av motlys for å skape en spennende og dramatisk effekt.

Vegard vinner det digitale speilreflekskameraet Canon EOS 100D.

Sommermotiv Kristine Helgens sommerlige bilde av en tauhuske i solnedgang får hederlig omtale:

- Motivet fanger bevegelsen og viser et vakkert øyeblikk. Det er en god steming i bildet. Spesielt håret blir herlig levende og vakkert i solnedgangen. Dette viser at actionfoto kan være mer enn ekstremsport. Hverdagsituasjoner som fryses kan bli vakre og spennende bilder.

Thomas Russ Arnestads skateboardbilde i svart-hvitt har også fanget juryens oppmerksomhet.

Bildet er tatt i en skateboardpark i Fuengirola, Spania.

- Bildet viser en lokal skateboarder idet han hopper over en syklist mens hans fotografvenn foreviger det hele. Og jeg foreviger hele situasjonen, skriver Thomas om hvordan fotografiet ble til.

Juryen synes motivet fortjener en hederlig omtale:

- Det kan virke som om fotografen har planlagt bildet på forhånd og får derfor til en fin komposisjon, samtidig som han fanger et øyeblikk og en stemning. Han lykkes med  å fryse action og bevegelse helt korrekt. Sort-hvitt gjør bildet ryddigere og penere.