Når du nærmer deg russergrensa får du vodkamarinert entrecôte og pavlova

- Nå kommer det nordiske kjøkkenet for fullt.

I SVOLVÆR:   Hurtigruteskipet MS Richard With på vei inn til Svolvær. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
I SVOLVÆR: Hurtigruteskipet MS Richard With på vei inn til Svolvær. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

HURTIGRUTEN (Dagbladet): Høsten 2013 startet Hurtigruten matprosjektet «Norway's Coastal Kitchen».

Målet var å gi gjestene bedre matopplevelser om bord og knytte dem til norsk kultur. Det ble populært. Nå skifter Hurtigruten menyen fire ganger i året.

Hver strekning har sin egen meny basert på lokale råvarer som finnes der.

Du får den samme menyen på alle hurtigruteskipene, men på forskjellig dag, ettersom skipene passerer de forskjellige strekningene langs norskekysten.   Lokalmat Det har sine utfordringer å lage mat om bord på et stort passasjerskip. Ikke bare skal det lages, anrettes og serveres tre retters middager til flere hundre mennesker samtidig.

Du har også havet, bølgene, været og vinden som ingen kan kontrollere.

Hurtigruteskipene seiler kontinuerlig, natt og dag. 34 stoppesteder langs Norges lange kyst, fra Bergen til Kirkenes.

De lokale råvarene kommer oftest ombord på kveldstid og på natta.

Utfordringer At maten skal være lokalprodusert, kan det by på flere utfordringer. Det vet Jack Rakjan fra Bergen, kjøkkensjef på MS «Richard With» mye om.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer