Når du stiger ut av gondolen ser du et skilt du kjenner så godt fra før

Finnes i 175 byer og 53 land.

I VENEZIA: Innerst i kanalen ligger Venezias Hard Rock Cafe. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
I VENEZIA: Innerst i kanalen ligger Venezias Hard Rock Cafe. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

REISETIPS (Dagbladet): Du har tatt en rådyr kaffe på Markusplassen. På Europas eldste kafé, Caffè Florian. Bestilt en i overkant søt Bellini, Hemingways favorittdrink, på Harry?s Bar.

Smakt på pastaen på flere av Venezias store og små restauranter. Spist carbonara-is i turistmylderet ved Rialoto-brua.

Unngått den omtalte retten dioksin vongole, som pastaen med skjell fra innerst i Veneziabukta kalles. Drukket en rosa spritz på Cafe Rosso på den livlige studentplassen Campo Santa Margherita.

Slowfood Du har spist på slowfood-restauranter. Drukket økologisk vin på vinoteket Cantina do Moro. Gått en tur i de smale smugene i San Polo.

MED UTSIKT: Antagelig verdens vakreste utsikt fra en Hard Rock Cafe. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
MED UTSIKT: Antagelig verdens vakreste utsikt fra en Hard Rock Cafe. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Vært på Vivaldi-konsert i Vivaldis egen kirke, Santa Maria della Pietà. Gått over Sukkenes bru og sett fangehullene i Dogepalasset.

Du har kjørt den rimelige vaporettoen - vannbussen - opp og ned Canal Grande forbi verdensberømte bygninger, museer og gallerier.

Holdt deg langt unna gondolene som koster en formue for en times tur.

Byens dyreste Shoppet på Rialtomarkedet. Beundret utsikten fra Accademia brua, byens eneste av tre. Vandret i de koselige gatene i bydelen Cannareggio, hvor Venezias unge avslutter kvelden på fastfortøyde båter i kanalene.

Hva gjør du nå?

Byens dyreste restaurant, Cipriani ute på Giudecca er ute av bildet. Her starter menyen på 125 euro.

Ta en sving bak Markusplassen. Rundt hjørnet for filmstjernebutikken Nardi, og de andre luksusbutikkene ser du et kjent skilt: «Hard Rock Cafe».

I 175 byer Den finnes også her, i 175 byer i 53 land ved siste opptelling.

Nye kommer stadig til, i Doha, Auckland, Marseille, Seoul og Almaty i Kasakhstan står på lista over kommende Hard Rock Cafe-er i det som som var et korttidskonsept startet av to unge musikkglade gutter i London i 1971 - og som nå eies av seminoleindianerne i Florida, sammen med Hard Rock Hotell og Casinoene.

Det blir hamburger på Hard Rock siste kvelden i Venezia. Her er det smekkfullt. Fra morgen til kveld.

BURGERKVELD: Det blir hamburger på Hard Rock siste kvelden i Venezia. Her er det smekkfullt. Fra morgen til kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN
BURGERKVELD: Det blir hamburger på Hard Rock siste kvelden i Venezia. Her er det smekkfullt. Fra morgen til kveld. Foto: JOHN TERJE PEDERSEN Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer