Når jeg blir stor vil jeg bli...

Fotograf Eric Maloberti har tatt disse morsomme bildene av sin tre måneder gamle datter June kledd opp i ulike yrker. Slik tar du bra bilder av barna dine.

MORSOMME BABYBILDER: Tre måneder gamle June poserer som slakter, pave og bokser. Pappa Eric Maloberti mener at hun skal få bli akkurat det hun vil når hun blir stor. Foto: Bulls
MORSOMME BABYBILDER: Tre måneder gamle June poserer som slakter, pave og bokser. Pappa Eric Maloberti mener at hun skal få bli akkurat det hun vil når hun blir stor. Foto: BullsVis mer

De fleste foreldre har nok forsøkt å se for seg hva deres lille øyensten kommer til å bli når hun eller han blir stor. Lege? Advokat? Eller kanskje en kjent artist eller skuespiller?

Trebarnsfar Eric Maloberti (39) fra Frankrike har tatt dagdrømmene til et annet nivå. Han har tatt disse morsomme bildene hvor han kler sin tre måneder gamle datter June opp i ulike yrker som blant annet bokser, pave og slakter.

Gjennomførte kostymer Eric er fotograf og grafisk designer, og har fått hjelp av sin kone til å lage de gjennomførte kostymene. Og det er ingenting å si på detaljene. Bokser-June har fått et blått øye, surfer-June har fått en tatovering rundt overarmen og slakter-June et blodig forkle.

Pappa og fotograf Eric passet hele tiden på at den tre måneder gamle babyen var komfortabel med fotograferingen.

- Vi tok bildene veldig fort slik at hun ikke skulle bli sliten, forklarer Eric.

Slik tar du bra babybilder Blir du inspirert av Eric Malobertis bilder? Mange foreldre er flittige hobbyfotografer, og fotograf Lisa Røstøen fra Fotograffix Studios i Asker har gode råd til hvordan du kan ta best mulig bilder av barna dine hjemme:

Naturlig lys: Slå av blitzen og bruk kun naturlig lys. Still deg foran vinduet for eksempel. Da får du fine og myke bilder. Ikke stress: Stresser du, blir barnet stresset. Noe å leke med: Større babyer blir gjerne utålmodig hvis de må sitte i ro lenge. Gi dem en leke å holde på med, og prøv å fang gode blinkskudd innimellom leken. Ta bilder ute: Ute er det godt lyst å ta bilder i. La barna leke ute mens du fotograferer, da får du naturlige og ikke oppstilte bilder. Ikke vent på smilet: Mange foreldre vil at barna skal smile på alle bildene. Det er ikke så lett å få til med små babyer. Og større barn blir lei av å bli tatt bilder av hvis de blir bedt om å smile hele tiden. Det kan bli fine bilder selv om barna ikke smiler. Lag lyd: Lag lyder eller bruk en leke med lyd for å få babyen til å se i kamera. Ha tålmodighet: Når man tar bilder av barn er kanskje det viktigste å ha god tålmodighet. Nyfødtfotografering Lisa Røstøen opplever størst etterspørsel etter fotografering av nyfødte.

FISKER: Kommer June til å bli fisker når hun blir større? Foto: Bulls
FISKER: Kommer June til å bli fisker når hun blir større? Foto: Bulls Vis mer

Nyfødtfotografering er en trend som har tatt av i Norge den siste tiden, og er bilder av sovende små babyer som kun er ti dager gamle eller yngre.

- Jeg har tatt bilder av nyfødte siden 2009, og de siste to årene har etterspørselen vært enorm. Jeg anbefaler foreldrene å komme og ta bilder når babyen er mellom 5 og 10 dager gammel. Da har de ofte kommet godt i gang med ammingen, samtidig er de fortsatt så små at de sover mye. Når de er eldre enn ti dager er de mer våken, og det er vanskeligere å få til sovebilder, forteller Røstøen.

La barna bestemme yrkesvei Med bildene vil fotograf Eric Maloberti fokusere på foreldres drømmer (og mareritt) for barnas fremtid. En dag vil de små hjelpeløse nurkene kunne bli for eksempel leger som redder mange menneskeliv. Rart å tenke på?

- Ideen bak prosjektet er at vi ikke vet hva barna våre kommer til å bli. En dag kom min eldste sønn til meg og så at han ville bli en utforsker. Min eldste datter fortalte meg at hun ville bli artist. Dette fikk meg til å tenke på hva fremtiden bringer for dem, forteller Eric.

Trebarnsfaren er opptatt av at barna hans skal få bli akkurat det de vil når de blir store.

TYREFEKTER: Det er kanskje ikke så mange norske foreldre som drømmer om at barna skal bli tyrefektere? Foto: Bulls
TYREFEKTER: Det er kanskje ikke så mange norske foreldre som drømmer om at barna skal bli tyrefektere? Foto: Bulls Vis mer

- Som foreldre håper vi at barna våre skal bli symboler og ikon, som en idrettsstjerne, missedronning eller rockestjerne. Hvis jeg hadde sagt til min datter at jeg ville at hun skulle bli soldat hadde hun sikkert blitt lege, og vice versa. Jeg vil at foreldrene skal se på barna og tenke hva som vil gjøre de lykkeligst når de blir store. Hvis barnet ditt vil bli prest fortell dem at de kan bli det, og hvis de vil bli biskop er det bra også, sier Eric.

Les også:
Kickboxing for treåringer
Babyfotografering
La barna styre fritiden selv
Hvilken foreldretype er du?

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

BALLERINA: Kanskje er dette Junes fremtid? Foto: Bulls
BALLERINA: Kanskje er dette Junes fremtid? Foto: Bulls Vis mer
GJENNOMFØRT: Legg merke til de gjennomførte kostymene. Denne kule surferen har fått et surfebrett i miniatyr og en tatovering rundt overarmen. Foto: Bulls
GJENNOMFØRT: Legg merke til de gjennomførte kostymene. Denne kule surferen har fått et surfebrett i miniatyr og en tatovering rundt overarmen. Foto: Bulls Vis mer