Når må du kalle inn proffene?

Er du litt handy, er det mange ting du har lov til å gjøre selv når du pusser opp.

GJØR-DET-SELV: Du kan gjøre ganske mye selv når du pusser opp, men husk at enkelte ting er søknadspliktige. FOTO: Colourbox
GJØR-DET-SELV: Du kan gjøre ganske mye selv når du pusser opp, men husk at enkelte ting er søknadspliktige. FOTO: Colourbox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen i verden bygger ut, fikser og pusser opp som oss nordmenn. I høst har fire av ti nordmenn planer om å gjøre forbedringer på hjemmebane, og faktisk er det ifølge magasinet Dine Penger slik at vi nordmenn sammenlagt kommer til å bruke hele 60 millioner kroner på å pusse opp før dette året er omme.

Og skal man først i gang med renovering og oppussing, ja da kan det være greit å holde tunga rett i munnen og vite hva du strengt tatt kan gjøre selv, hva som er søknadspliktig og hva du burde kalle inn proffene til å gjøre for deg.

I teorien kan du gjøre mye selv - Teorien er at du i utgangspunktet har anledning til å gjøre nesten alt selv når det kommer til oppussing hjemme, forklarer sivilarkitekt og seniorrådgiver i Sintef Byggforsk, Anders Kirkhus, til Bonytt.no.

- Bortsett fra når det kommer til det elektriske, her er det lovpålagt at man har noen som er sertifisert til å gjøre jobben.

Problemet er når det kommer til det praktiske, hvor papirmølla ofte tar over.

- I praksis skal du når du pusser opp eller planlegger å pusse opp, følge et omfattende regelverk som selv de profesjonelle sliter med å holde styr på, forklarer Kirkhus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer