- Så deilig at noen steder ikke endrer seg i det hele tatt. Atmosfæren her er jo fantastisk, sa Fredag.
På Smia Galleri på Vålerenga var det fortsatt Kardemommeby-stemning på utsida, og rå mursteinsvegger og lysekroner med tente stearinlys på innsida.
Peis og nybakt Robinson og Fredag fikk et bord rett ved siden av peisen, og kelneren dukket raskt opp med menyer og nybakt focaccia, akkompagnert av herlig, vårgrønn dill-aioli. Menyen var stram, med tre forretter og to hovedretter.
Robinson gikk for kongekrabbe i soyaglace med granateple og mangosalsa til forrett, og ishavsrøye med spaetzle (tysk-østerriksk, smørstekt pasta), rødvinssaus og hvitvinskremede druer til hovedrett.
Fredag bestemte seg for dagens treretter, med Pernod- og fennikelgravet ørret med estragonmajones og fennikelcrudité etterfulgt av ytrefilet av villsvin med svinekjake, hasselbackpotet og rødvinssaus med sennep.
God start Kelneren anbefalte ei flaske frisk Riesling Trocken Clemens Busch 2014 - et valg som passet særlig godt til forrettene. Og det startet riktig bra. Robinson smilte lykkelig over sin rause porsjon med kongekrabbe.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger