- Når man bare har to hovedretter, må begge være fulltreffere

Strålende atmosfære og gode forretter. Så dalte humøret på Smia.

KOSELIG:  På Smia Galleri møter du kardemommebystemning på utsida, rå mursteinsvegger og lysekroner med tente stearinlys på innsida Forrettene vi fikk smakte deilig. Så dalte humøret. Foto:  SIV JOHANNE SEGLEM
KOSELIG: På Smia Galleri møter du kardemommebystemning på utsida, rå mursteinsvegger og lysekroner med tente stearinlys på innsida Forrettene vi fikk smakte deilig. Så dalte humøret. Foto: SIV JOHANNE SEGLEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Så deilig at noen steder ikke endrer seg i det hele tatt. Atmosfæren her er jo fantastisk, sa Fredag.

På Smia Galleri på Vålerenga var det fortsatt Kardemommeby-stemning på utsida, og rå mursteinsvegger og lysekroner med tente stearinlys på innsida.

Peis og nybakt Robinson og Fredag fikk et bord rett ved siden av peisen, og kelneren dukket raskt opp med menyer og nybakt focaccia, akkompagnert av herlig, vårgrønn dill-aioli. Menyen var stram, med tre forretter og to hovedretter.

Robinson gikk for kongekrabbe i soyaglace med granateple og mangosalsa til forrett, og ishavsrøye med spaetzle (tysk-østerriksk, smørstekt pasta), rødvinssaus og hvitvinskremede druer til hovedrett.

Fredag bestemte seg for dagens treretter, med Pernod- og fennikelgravet ørret med estragonmajones og fennikelcrudité etterfulgt av ytrefilet av villsvin med svinekjake, hasselbackpotet og rødvinssaus med sennep.

God start Kelneren anbefalte ei flaske frisk Riesling Trocken Clemens Busch 2014 - et valg som passet særlig godt til forrettene. Og det startet riktig bra. Robinson smilte lykkelig over sin rause porsjon med kongekrabbe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer