Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Narkobaronen som fikk kallenavnet «den aller galeste»

Mexicos Tempelriddere selger amfetamin og halshugger motstandere i Guds navn. Lederen Nazario Moreno González ble erklært død to ganger og opphøyet til helgen.

LEVENDE DØD: Selv om myndighetene påstod han var død, levde Nazario videre som helgen i hjemstaten Michoacán. Foto: Francisco Castellanos
LEVENDE DØD: Selv om myndighetene påstod han var død, levde Nazario videre som helgen i hjemstaten Michoacán. Foto: Francisco Castellanos Vis mer

I Mexicos ørkendal Tierra Caliente eller «Det Varme Landet» står en statue av helgenen San Nazario. Han er kledt som en ridder med sverd, rustning og et rødt kors på brystet. Han ligner på mange andre katolske helgener. Men San Nazario var en av Mexicos mest fryktede narkobaroner. Hans egentlig navn var Nazario Moreno González. Men han var best kjent under tilnavnet El Más Loco - den aller galeste.

Ifølge Nazario selv, var det så vidt han overlevde oppveksten i det fattige Michoacán: «Ikke en bit frukt eller godteri, bare sult og endeløst arbeid… Det fantes ikke håp.»

Som mange andre krysset Nazario grensen til USA og det han håpet var et bedre liv.

Nesten slått i hjel

Nazario gikk snart over fra å arbeide som gartner til å smugle marihuana. Han dyrket marihuanaen i hjemstaten Michoacán og smuglet den inn i USA. Etter en fotballkamp ble Nazario nesten slått i hjel. Han var kjent for et ustyrlig temperament. Slagene i hodet gjorde det ikke bedre. Han måtte dessuten operere inn en metallplate i hodet.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?