NATO med militærøvelse som kan skape trafikkproblemer

NATO-øvelsen Noble Ledger 2014 finner sted denne og neste uke. Dette kan skape noe trafikkbryderi.

"INVASJON" AV NORGE: I forbindelse med NATO-øvelsen, vil mange hundre slike farkoster innta sør-norske veier de neste dagene. Heldigvis får vi vite hvor og når. Foto: FORSVARET
"INVASJON" AV NORGE: I forbindelse med NATO-øvelsen, vil mange hundre slike farkoster innta sør-norske veier de neste dagene. Heldigvis får vi vite hvor og når. Foto: FORSVARETVis mer

Dinside Det er Statens Vegvesen som advarer om mulige trafikkproblemer grunnet militærøvelsen de nærmeste dagene.

På veinettet vil publikum ifølge Vegvesenet merke stor militær trafikk i form av både enkeltkjøretøy, tungtransporter og kjøretøy i kolonner.

For mange er nok denne rundkjøringen verre enn militærkjøretøyer på veien

Nato-øvelse Informasjonen vi har mottatt presiserer: I forbindelse med NATO-øvelsen Noble Ledger 2014 vil det i tidsrommet 2. til 15. september i perioder være militær trafikk på hovedveinettet på Østlandet.

- Dette vil tidvis kunne medføre redusert framkommelighet, sier faggruppeleder Therese Thowsen på Statens vegvesens vegtrafikksentral i Oslo.

Transportene vil foregå både på dag-, kveld - og nattestid, og på disse veistrekningene:

•  E18 Brevik - Oslo
•  E6 Fredrikstad — Oslo
•  E6 Oslo — Kløfta
•  E16 Sandvika — Hønefoss — Lunner — Kløfta
•  E16 Kløfta — Skarnes
•  E16 Skarnes - Kongsvinger
•  Fv24 Skarnes — Stange
•  Rv3 Stange - Elverum
•  Rv2 Kongsvinger - Elverum

Kjører du forresten lovlig med tilhenger? Sjekk her!

Hensyn til hovedstaden For Oslo-pendlerne vil det være en lettelse at det er tatt hensyn til dem i gjennomføringsplanen.

Transportene gjennom Oslo vil nemlig skje utenom rushtid og/eller om natten.

FORHOLDSREGLER: Før disse nedrelandske militærkjøretøyene skipes til Norge, blir de undersøkt og desinfisert.  Foto: FORSVARET
FORHOLDSREGLER: Før disse nedrelandske militærkjøretøyene skipes til Norge, blir de undersøkt og desinfisert. Foto: FORSVARET Vis mer

I slutten av perioden vil det også gå en transport på E6 fra Orkanger til Stange.

Skumle tilhengere

Følger nøye med Statens vegvesen samarbeider tett med både Forsvaret og Politiet i forbindelse med trafikkavviklingen under øvelsen.

- Vi vil følge nøye med på situasjonen på vegene, sier Thowsen.

I perioden 25. september til 4. oktober skal materiellet transporteres tilbake. Dette vil foregå på de samme på vegstrekningene som nevnt ovenfor. Da vil også da i perioder, fortsatt ifølge Stantens Vegvesen, kunne bli redusert framkommelighet.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her