- Navere har status

Det er blitt stuereint å leve på ytelser fra Nav, mener Nav-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Noen synes det er behagelig å gå hjemme. De har kompiser som lever på Nav-ytelser og føler det er en ålreit måte å få nok penger på, sier Nina Jeanette Steinmoen, leder ved Nav Talenthuset på Notodden.

I en ny serie om unge som lever på Nav-ytelser, undersøker Dagbladet hvorfor titusener av unge mennesker faller utenfor arbeidslivet og utdanningssystemet. 

I flere artikler over de neste dagene skriver vi om møtene med 18-årige Kjetil Hauge fra Notodden og andre unge utenfor arbeidslivet. Vi snakker med dem og andre om hva som skal til for at de skal komme seg ut i jobb eller utdanning.

Siden oppstart i januar 2014 har rundt 200 ungdommer vært henvist til Talenthuset på Notodden, et samarbeid mellom Nav, skole og arbeidslivet i Telemark-kommunen.

- Det er også flere som ikke har noen form for ytelse, men trenger et spark bak for å komme seg ut av den situasjonen de befinner seg i, sier Steinmoen.

Dropper ut av skolen En betydelig andel av ungdommene som blir henvist til Talenthuset har droppet ut av skolen fordi de ikke mestrer det teoretiske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer