Navnene ingen vil ha

Disse navnene får du garantert ha helt for deg selv.

UFF, GAULA OG GREVENPOP: Lite populært både i 1801 og 2013! Foto: COLOURBOX.COM
UFF, GAULA OG GREVENPOP: Lite populært både i 1801 og 2013! Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mange vordende mødre bruker opptil flere måneder på å bestemme seg for et navn, og når de først har funnet det perfekte, hender det ofte at barnefaren er helt uenig i navnevalget.

Det å bestemme seg for hva barnet deres skal hete, kan være en lang og tidkrevende prosess, og med så mange valgmuligheter er det lett å gå seg vill i den store navnejungelen.

For skal du følge trenden eller skal du gå for et navn som skiller seg ut?

Går i bølger De siste årene har vi sett at svært mange velger å gi barna sine såkalte «gammeldagse navn», som mange kanskje forbinder med besteforeldrene eller oldeforeldrene sine.

Ifølge Jørgen Ouren, som er navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå, stemmer det at de «gammeldagse» navnene har blitt populære igjen, og slik har det alltid vært.

- Det går hele tida i bølger. Hele poenget med disse navnebølgene er at populære navn  etter en stund blir utslitte og oppbrukte, og dermed forsvinner, forteller han.

Når disse navnene ikke lenger er i bruk, får de en renessanse og blir populære igjen. Men det kan ta fryktelig lang tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer