Navnetrend - navn fra naturen

Gjør som amerikanerne og la deg inspirere av naturen når du velger navn til barna dine.

BLOMSTERNAVN: Kunne du tenke deg å kalle babyen din Daisy? Daisy er det engelske navnet på prestekrage, og blant annet datteren til kjendiskokk Jamie Oliver heter dette. © Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com
BLOMSTERNAVN: Kunne du tenke deg å kalle babyen din Daisy? Daisy er det engelske navnet på prestekrage, og blant annet datteren til kjendiskokk Jamie Oliver heter dette. © Illustrasjonsfoto: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Foreldre har mye å ta hensyn til når de skal velge navn til barna sine. Skal de kalles opp etter noen? Ha et navn som fungerer i utlandet? Eller kanskje ha et trendy navn? Hvis du går for sistnevnte løsning er et godt tips å velge et navn fra naturen, mener navneforsker Ivar Utne.

- Naturnavn er en trend jeg har lagt merke til i det siste. Jeg tror nok grunnen til at mange foreldre ønsker et navn fra naturen til barna sine er fordi de ønsker å være originale. De vil ha et navn som føles norsk og naturlig. Gjennom å velge et naturnavn viser de at de også at de er sunne og opptatt av natur.

Hvilke naturnavn liker du? Delta i debatten her.

Populære naturnavn En trend vi har sett mye til de siste årene har vært å velge korte navn, og mange av dyre- og blomsternavnene passer inn her.

Øverst på listen over populære naturnavn troner Linnea og Leo.

- Leo og Leon er mye brukt, også internasjonalt. Men jeg vet ikke hvor mye foreldrene tenker på at dette kommer av løve. Linnea er inspirert av den svenske planteforskeren Linné, forteller navneforsker Ivar Utne ved Universitetet i Bergen, og forfatter av boken "Hva er et navn?".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer