- Har ligget mye i fosterstilling og syntes synd på meg selv

Deler sin kamp mot kreften i ny podcast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

 Sykepleieren, småbarnsmammaen og kona ble kreftpasient.

Ida Helene Selebø Nilsen (28) var gravid for andre gang da hun oppdaget at hun hadde brystkreft. Hun måtte ta abort og begynne med behandling som 22-åring.

Kreften utviklet seg til skjelettet, og kreftdiagnosen ble uhelbredelig. 

Nå deler Ida tanker og samtaler fra livet med kreft i sin egen radiodagbok, produsert av Rubicon. Dagbladet kommer til å publisere de seks episodene av podcasten på onsdager framover.

- Jeg trodde jeg hadde tid. Masse tid. Men det er vel kanskje litt sånn vi alle tenker. At vi har et helt, langt liv foran oss, åpner hun med i podcasten. I løpet av seks episoder tar hun oss usminket og personlig med gjennom tilbakefallet, behandlingene, trettheten, utmattelsen, gleden, sorgen og frustrasjonen i møte med sine kjæreste og livet forøvrig.

Hør podcasten over, eller klikk her.

Trekker fram tabuer - Jeg håper jeg kan gi et innblikk i hverdagen til en som lever med en sykdom. I løpet av episodene prøver jeg å løfte fram noen temaer som for mange blir tabulagt, for eksempel samlivet og ventesorgen. Jeg ønsker å vise at sykdommen ikke trenger å være altoverskyggende. Det er viktig å gripe de gode tingene i hverdagen, sier Ida til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer