Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nede i det lille sentrumet blir du slått av hvor mange strippeklubber du finner

Bakkene er bra, men byen er best på striptease.

SÖLDEN: Østerriske Sölden er et ganske nytt charterreisemål fra Norge. Skiforholdene er magiske, men byen ganske sjarmløs. Foto: HANS OLAV NÆSS
SÖLDEN: Østerriske Sölden er et ganske nytt charterreisemål fra Norge. Skiforholdene er magiske, men byen ganske sjarmløs. Foto: HANS OLAV NÆSS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Sölden er best på striptease, Verbier på pudder. Sjekk hvilket alpeparadis som passer best for deg.

Ski og striptease Sölden: Østerrisk skisted for deg som leter etter de beste bakkene og høy partyfaktor. Kjent for lang sesong siden to av fire skiområder ligger på breer.

Øverste skiheis stopper på 3340 meter over havet. Lengste løypa er 15 kilometer lang. Bra offpist inntil skianleggene, og det er enkelt å ta turen til pudderparadiset Obergurgl.

Sölden sentrum mangler litt sjel og består egentlig av bare ei hovedgate. Noen få, bra sportsbutikker. Flere afterskisteder, blant de mest populære finner du Mogul og Fire.

Vel mye nederlandsk technomusikk for den som forventer østerrisk ompastemning, og det er slående at et så lite sentrum som Sölden faktisk har gjort plass til flere strippeklubber.

Passer for: Skientusiaster som ikke vektlegger så mye annet enn fjell- og snøforholdene.

VAL D`ISÈRE Mye god mat og bra offpist, er det beste med Val d`Isère. Foto: HILDE SCHJERVE
VAL D`ISÈRE Mye god mat og bra offpist, er det beste med Val d`Isère. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

Reise: Charter med STS Alpereiser. Fly til Innsbruck. Cirka 1 time transfer fra flyplass.

Løyper for alle Val d`Isère: Fransk skieldorado, henger sammen med Tignes. Til sammen blir dette et av de største heisområdene i verden, kalt Espace Killy.

Her er løyper for alle. Med et så stort område skal det noe til å få preppet overalt ved store snøfall. Derfor er det aldri vanskelig å finne pudder.

Er du ute etter afterski med dansing på bordet, vær obs på at franskmenn helst går ut på kveldstid og med stil. Maten er upåklagelig. Lukta av Crepes og den lokale spesialiteten The Savoyard Cheese-fondue siver ut overalt. Masse bra shopping.

Passer for: Barnefamilier, pudderfrelste og andre som ikke er så opptatt av «harry-afterski».

Reise dit: Charter med Langley eller fly til Geneve. Cirka 2,5-3 timer buss/bil fra flyplass.

Størst på afterski St. Anton: For deg som vektlegger afterskien like mye som skikjøringa. Krazy Kanguruh og Mooserwirt har afterskistemning i verdensklasse.

Topp det hele med mye bra offpist, for St. Anton har opptil 1200 høydemeter med upreppa løyper. St Anton tilhører det østerriske skiområdet Arlberg. Sonnenkopf er et familievennlig system dit du tar deg med postbussen.

ST. ANTON: Heftig afterski og løyper for alle i St. Anton. Foto: HILDE SCHJERVE
ST. ANTON: Heftig afterski og løyper for alle i St. Anton. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

Kjør gjerne til Rendl etter lunsj når solen har nådd hit og løypene er perfekte. Sett av en dag til Den hvite ringen, en skiutflukt mellom nabostedene Zürs og Lech. Her finner du et bredt utvalg i litt snillere løyper enn i St. Anton.

Passer for: Alle, for her er det både partystemning, familievennlig og bra skiforhold i alle kategorier.

Reise dit: Charter med STS Alpereiser. Fly til Innsbruck. Transfer fra flyplass cirka 1 time og 15 min buss/bil/tog.

For de røffeste Chamonix: Et av Frankrikes eldste skisteder, et mekka for klatrere og ekstremskiskjørere. Her ligger blant annet Mont Blanc.

Chamonix kan by på brekjøring fra Aiguille du Midi 3842 meter over havet som nås med gondol. Tør du ikke å kjøre ned på ski, bør du likevel ta turen opp og oppleve verdens bratteste gondoltur og spektakulær natur.

Brevent og la Flegere er de letteste skiområdene å nå fra sentrum. Les Houches er det beste familieområdet, og har også de beste forholdene hvis det er tåke. Mye bra gourmetmat, men prisene kan være stive.

For afterski: Chambre Neuf og La Terrasse. Det stupbratte terrenget gjør at skredfaren er større i Chamonix enn mange andre steder. Hvis heisene stenger, er du heldigvis bare en kjøretur unna Courmayeur i Italia og Verbier i Sveits

CHAMONIX: Elsket av skibomser og klatrere. Nydelig sted, men ikke for nybegynnere. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
CHAMONIX: Elsket av skibomser og klatrere. Nydelig sted, men ikke for nybegynnere. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer

Passer for: Viderekomne som trives sammen med verdens mest inspirerte skipublikum i en ekte «by».

Reise: Charter med STS Alpereiser. Fly til Geneve. Cirka en time transfer fra flyplassen.

Alpenes vakreste Zermatt: Vakrere alpeby skal du lete lenge etter. Bilfritt sentrum, som hviler i bunnen av tobleronefjellet Matterhorn. Henger sammen med det italienske skistedet Cervina, så her er en ekte italiensk pizza til lunsj i bakken absolutt innen rekkevidde.

Fantastiske skiforhold, og du kan kjøre ski fra det høyeste skistedet i Europa som er mulig å nå med heis, Kleine Matterhorn. Her er mange flotte hoteller og dyre restauranter, og all verdens kule sportsbutikker å gå amok i.

Sveits er like dyrt som hjemme, men Zermatt er verdt pengene.

Passer for: Alle som verdsetter høy standard og hyggelig atmosfære over hele linja.

Reise dit: Charter med STS Alpereiser. Fly til Zürich, ta toget videre i 3,5 timer gjennom magisk landskap!

Snøsikkert og dyrt Verbier: Her ringer pudderalarmen støtt. Og kjendisalarmen. Enten du skal på posthuset, afterski eller i bakken, er alt i gangavstand. Tyrolerhus og bratte gater skaper koselig stemning i sentrum.

Mont Fort er Verbiers høyeste topp, 3330 meter over havet. Løypesystemet er et av de mest sammehengende i Alpene, og har noe å by på for enhver smak og nivå.

Når det snør som verst og tåka ligger tett, kan gondolen og heisene over 2000 meters høyde fort bli stengt. Da er alltids dypsnøkjøring i skogene i Bruson et alternativ.

Sveits er dyrt, men bra utvalg i eksklusive skiklær. Afterski på Hotel Farinet for alle partyglade.

Passer for: Unge voksne og eldre vennegrupper som er glad i pudder, party og har nok penger.

Reise dit: Charter med STS Alpereiser. Fly til Geneve. Transfer cirka 1 time og 15 min.

ZERMATT: Matterhorn og høy standard over hele linja, gjør Zermatt kanskje til Alpenes vakreste. Foto: HILDE SCHJERVE
ZERMATT: Matterhorn og høy standard over hele linja, gjør Zermatt kanskje til Alpenes vakreste. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer
VERBIER: Meget snøsikker, høy kjendisfaktor, og koselig sentrum. Foto: HILDE SCHJERVE
VERBIER: Meget snøsikker, høy kjendisfaktor, og koselig sentrum. Foto: HILDE SCHJERVE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!