Nei, mangostan er ikke et land, men selve sydfrukt-dronninga

Gjør deg klar for mangostan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den høres ut som nabolandet til Kasakhstan, men mangostan er liten og rund og høyst spiselig.

En beskjeden frukt med små smaksbomber gjemt bak det harde, rødbrune skallet. 

Les også: Slik oppbevarer du frukt, bær og grønnsaker.

Vil du utforske mangostan, er det best å ta turen til Sør-Øst Asia.

Er du heldig finner du den også i frukt-og grøntavdelingen i butikken. Akkurat nå er sannsynligheten relativt stor.

Kort sesong Men du skal kjenne din besøkelsestid. Selv i land der den dyrkes, selges den bare en kort periode, gjerne på 8-10 uker.

Malaysia er ifølge Bama mangostan-landet framfor noe, selv om Thailand kaller den sin nasjonalfrukt og både Sundaøyene og Molukkene i Indonesia mener fruktens opprinnelse er hos dem.

I Malaysia har den sunne frukten vært dyrket i flere hundre år. Der brukes den i alt fra drinker til matretter og desserter.

Sydfrukt-dronninga Er du i det tropiske hjørnet, skal det mye til for å slå en passe moden, saftig mango, en nyplukket ananas eller en papaya dusjet med frisk lime.

Les også: Slik gjør du verdens mest mest leskende frukt enda mer fristende

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.