Nei, nei, ikke gjør dette

Se hvordan du holder kjøkkenknivene skikkelig skarpe.

FEIL: Ikke putt kjøkkenknivene i oppvaskmaskinen, da kan det lett bli skader i knivstålet fordi knivene blir liggende og vibrere mot andre metallgjenstander. Foto: Alexander Berg jr.
FEIL: Ikke putt kjøkkenknivene i oppvaskmaskinen, da kan det lett bli skader i knivstålet fordi knivene blir liggende og vibrere mot andre metallgjenstander. Foto: Alexander Berg jr. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjøkkenet er et av de mest brukte rommene i boligen, og redskapene du omgir deg med der er viktige for deg.

Du vet sikkert at også kniven du nettopp brukte til å kutte kylling med, ikke skal brukes til løkhakking før du har vasket den. Men hva gjør du når du er ferdig med knivene? Legger dem i oppvaskmaskinen? Og hva gjør du når knivene begynner å bli sløve?

Flere forhold har betydning for hvor gode kjøkkenknivene dine blir over tid, og vask av dem har faktisk større betydning enn du aner, blant annet om du har treskaft på knivene dine.

Ikke i oppvaskmaskinen Du kjenner deg kanskje igjen; ferdig med matlagingen, vil ha oppvasken raskt unna og hiver kjøkkenknivene rett i oppvaskmaskinen. Det skal du ikke gjøre! For det skader knivene.

- Med mindre man har en knivskuff i oppvaskmaskinen, bør kjøkkenknivene vaskes for hånd. For setter man knivene sammen med andre ting, vil bevegelsene i maskinen gjøre at knivene kommer bort i andre ting, med den følge at eggen kan skades, forklarer daglig leder i Brødrene Øyo, Knut Olav Øyo, til klikk.no.

- Jeg vil råde til å vaske kjøkkenkniven for hånd i lunkent vann med børste eller svamp, selv om man har en knivskuff i oppvaskmaskinen, supplerer matfaglig rådgiver ved Kulinarisk Akademi, Thomas Pettersen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer