Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Luftfart

Nektet å forlate flyet - da satte kapteinen air-condition på full kulde

AirAsia.

BLE KALDT: Da AirAsia-passasjerene ikke ville forlate flykabinen, satte kapteinen kjøleanlegget på full guffe. Foto: NTB Scanpix
BLE KALDT: Da AirAsia-passasjerene ikke ville forlate flykabinen, satte kapteinen kjøleanlegget på full guffe. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flyet var over fire timer forsinket på grunn av tekniske problemer, og passasjerene utålmodige og frustrerte. Etter flere timers venting, fikk de endelig slippe inn i AirAsia-maskinen som skulle fly dem fra Kolkata i Vest-Bengal i India til Bagadogra, skriver The Times of India og norske Hangar.no.

Etter å ha sittet inne i kabinen i halvannen time, fikk imidlertid passasjerene kontrabeskjed. Kapteinen ba dem forlate kabinen igjen. Det falt ikke i god jord. Flere av de reisende nektet, og ble sittende i setene sine.

Men kapteinen visste råd: Ifølge flere av passasjerene, satte han lufteanlegget på full guffe - og full kulde - og bokstavelig talt frøs passasjerene ut av kabinen - noe du kan se på Facebook-videoen;

- Veldig uprofesjonell og uhøflig behandling fra flymannskapets side, sier Dipankar Roy, administrerende direktør i oljeselskapet Indian Oil Corporation til avisa.

Han filmet episoden og lastet den opp på Facebook.

Han var en av passasjerene, og ikke spesielt fornøyd med hvordan mannskapet løste situasjonen.

- Flyet skulle lette klokka ni på morgenen, men ble forsinket. Da vi ble sluppet inn, ble vi sittende en og en halv time uten verken drikke eller mat, sier han.

Så skal kapteinen, uten noen ytterligere forklaring, ha beordret alle ut igjen.

- Da flere nektet å gå ut, blant annet fordi det regnet kraftig ute, skrudde kapteinen lufteanlegget på full kulde for å få folk ut. Det oppsto skremmende scener ettersom det oppsto kraftig damp inne i kabinen, sier Ray til The Times of India.

Han hevder at flere barn begynte å gråte og at enkelte også kastet opp.

Beklager

AirAsia har gått ut med en bekreftelse på at det aktuelle flyet ble fire og en halv time forsinket på grunn av tekniske problemer.

Selskapet beklager overfor passasjerene for eventuelle problemer de må ha fått grunnet forsinkelsen, men understreker at sikkerheten alltid går først.

Om bruken av air condition-anlegget nøyer flyselskapet seg med å si:

- Det er helt normalt at det oppstår kondens når kjøleanlegg opereres i fuktig luft. Det representerer ingen helserisiko.

Selskapet hevder også at passasjerene ble tilbudt forfriskninger under ventetiden.