Neste år må du kunne dokumentere dette

Oppussing skal dokumenteres i ny boligsalgsrapport. Men det er ikke lett hvis ikke firmaet fortsatt eksisterer.

RING NÅ: Fra neste år må du ha papirer på alle jobber som er utført i boligen din når du skal selge.  Foto: ALL OVER PRESS
RING NÅ: Fra neste år må du ha papirer på alle jobber som er utført i boligen din når du skal selge. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Fra neste år skal alle boliger som selges ha utfyllende dokumentasjon på boligens tekniske tilstand, en såkalt boligsalgsrapport.

I denne skal det legges ved skriftlig dokumentasjon på arbeid foretatt i boligen, som for eksempel samsvarserklæring fra elektriker og DDV-instruks fra rørleggeren.

Mange glemmer det Dessverre er det ikke alle håndverkere som er like flinke til å levere alle papir uoppfordret, og heller ikke alle av kundene er like flinke til å etterspørre dette.

Er du en av dem, anbefaler vi at du tar kontakt med håndverkeren så fort som mulig for å få ettersendt dette. For selv om du ikke har umiddelbare flytteplaner, må du kunne dokumentere alt arbeid på boligen om du en gang skal selge.

Les også: Ikke glem å få papirer av håndverkerne

Få papirer mens håndverkeren er der Det aller beste er selvsagt at du får papirer på jobben mens håndverkeren utfører arbeidet. Men minst like viktig er det å få papirer mens ansvarlig håndverker fortsatt jobber i samme firma - og mens firmaet fortsatt eksisterer.

Bygge- og anleggsvirksomhet utgjør en stor andel av alle konkurser, og det er ikke uvanlig at håndverkerforetak skifter navn eller slår seg sammen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer