REKALMESTUNT: Alle passasjerene på Iberia-flyet mellom Madrid og Coruna fikk en gratis Samsung-telefon. Foto: Iberia
REKALMESTUNT: Alle passasjerene på Iberia-flyet mellom Madrid og Coruna fikk en gratis Samsung-telefon. Foto: IberiaVis mer

Flysikkerhet

Nesten samtidig som Samsung delte ut gratis mobiltelefoner på et fly i Spania, begynte en telefon å brenne på et indisk fly

Mobil-giganten jobber hardt med kundeomdømmet.

Det har vært flere episoder der batteriet i Samsung Galxay Note 7-telefoner har selvantent. Så mange, at så og si alle flyselskaper nektet passasjerene sine å fly med dem. Samsung måtte krype til korset og be kundene sine slutte å bruke telefonene.

Dette førte til krise i Samsung, aksjekursen falt og tilliten i markedet raste.

Mobil-giganten har jobbet knallhardt for å rette opp inntrykket, blant annet med lanseringen av Galaxy Note 8.

Som et ledd i denne tillits-gjenreisingen gjennomføre Samsung mandag et stunt på et Iberia-fly mellom Madrid og Coruna. Samtlige 200 passasjerer ombord fikk hver sin splitter nye Galaxy Note 8, under behørig pressedekning.

Panikk i India

Men, skulle det vise seg, reklamestuntet ble lagt til en heller uheldig dag.

For bare et par dager tidligere begynte nemlig en Samsung J7-telefon å brenne på et Jet Airways-fly som tok av fra Delhi i India. Den kvinnelige passasjeren hadde mobilen i veske under stolsetet foran da hun plutselig oppdaget at det røyk fra veska.

Da hun tok den fram, slo flammene opp og panikken ombord i flyet var et faktum, melder Hindustan Times.

Ba til Gud

Kvinnen, Atul Aripta, fikk tilkalt betjeningen som fikk slokket brannen ved å legge telefonen i vann.

GLADE PASSASJERER: Alle passasjerene var glad for en ny mobil. Men for Samsung selv kom reklamestuntet på en uheldig dag. Foto: Iberia.
GLADE PASSASJERER: Alle passasjerene var glad for en ny mobil. Men for Samsung selv kom reklamestuntet på en uheldig dag. Foto: Iberia. Vis mer

- Det var panikk. Vi ba til Gud, sier kvinnens ektemann, til avisa. Flere passasjerer sier også at brannslukkerne om bord i flyet ikke virket.

Uansett gikk det bra for alle de 120 som var med på flyvningen. Flyet landet trygt på bestemmelsesstedet.

For Samsung derimot, gikk det kanskje ikke fullt så bra?

En talsperson for Samsung sier følgende til Hindustan Times i en uttalelse i forbindelse med brannen på det indiske flyet:

- Vi er i kontakt med relevante myndigheter for mer informasjon. I Samsung er kunders sikkerhet topprioritet.