Nettbrett for villmark - og byggeplass

Samsung Galaxy Tab Active er et 8-tommers Android-nettbrett som tåler røff behandling.

VANNTETT: Samsung lanserer et nettbrett for deg som skal bevege deg i det våte element. Foto: KIRSTI ØSTVANG
VANNTETT: Samsung lanserer et nettbrett for deg som skal bevege deg i det våte element. Foto: KIRSTI ØSTVANGVis mer

Dinside De fleste foretrekker nok å bruke nettbrettet innendørs i sofakroken, men hva om man trenger å ha det med ut, på en fjelltur, på båten eller andre krevende situasjoner?

Det er ikke sikkert du bør eller kan det med ditt eksisterende brett.

Med Samsungs nyeste nettbrett, Galaxy Tab Active, trenger du imidlertid ikke være så redd for å ødelegge det med det første.

Som de andre medlemmene i sørkoreanernes Active-serie, er nemlig både støv- og vanntett , med en IP67-sertifisering, og med et medfølgende beskyttelsesdeksel i gummi skal det være støtsikkert fra 1,2 meter.

Samsung viste frem nettbrettet på IFA-messen i Berlin i forrige uke. Se flere bilder av nettbrettet i bildeserien under:

Les også: Så bra er Samsung Galaxy Tab S

Ingen kraftplugg Galaxy Tab Active kommer i én størrelse, med 8-tommers WXGA LCD-skjerm, med en oppløsning på 1280 x 800 punkter. Ikke spesielt høyoppløselig, og resten av spesifikasjonene er heller ikke spesielt kraftige.

I motsetning til andre, «vanlige» nettbrett kan riktignok batteriet på Galaxy Tab Active byttes ut. Batteritiden skal være på ti timer, ifølge Samsung.

• 8" WXGA (1280 x 800)
• 1,2 Ghz prosessor, fire kjerner
• 1,5 GB RAM
• 16 GB lagringsplass, støtte for mikro-sd opptil 64 GB
• 3,1MP kamera bak med blits, 1,2MP kamera foran
• USB 2.0, BT 4.0 BLE, WiFi 802.11 a/b/g/n, NFC, LTE 4,450 mAh utskiftbart batteri
• 126,2 x 213,1 x 9,75 millimeter
• 393 gram
• Android 4.4, KitKat

GODT EGNET PÅ BYGGEPLASSEN? Samsungs markedsføring av Galaxy Tab Active gir i hvert fall det inntrykket. Foto: KIRSTI ØSTVANG
GODT EGNET PÅ BYGGEPLASSEN? Samsungs markedsføring av Galaxy Tab Active gir i hvert fall det inntrykket. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer

Les også: Nvidia lanserer spillnettbrett

Arbeidsbrett Ifølge Samsung er Galaxy Tab Active først og fremst myntet på bedriftsbrukere, og det kommer også med sikkerhetsløsningen Samsung Knox.

Det følger dessuten med en egen variant av Samsungs S Pen, kalt C Pen, som skal være en mer robust utgave av den vanlige pennen som følger med selskapets produkter, og som skal være egnet for bruk med arbeidshansker.

Pris og salgsstart er foreløpig ikke kjent. På IFA-messen kunne Samsungs Stig-Ove Langø fortelle Dinside at det ikke er planer om å slippe en utgave av nettbrettet med større skjerm.

Les alle nyhetene fra IFA-messen her!

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

STØRRELSE: Slik er den i hånden. Foto: KIRSTI ØSTVANG
STØRRELSE: Slik er den i hånden. Foto: KIRSTI ØSTVANG Vis mer