Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nettbutikkene slurver med angrerettskjema

Og det kan faktisk bli en fordel for deg.

TABBEN DU KAN VRI TIL DIN FORDEL: Får du ikke angrerettskjema med varen, kan angrefristen forlenges. Foto: PHANTERMEDIA
TABBEN DU KAN VRI TIL DIN FORDEL: Får du ikke angrerettskjema med varen, kan angrefristen forlenges. Foto: PHANTERMEDIA Vis mer

DinSide.no: Nettbutikkene er ikke flinke nok til å gi kundene det de har krav på, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

De har undersøkt hvor godt nettbutikkene oppfyller kundenes lovbestemte rettigheter, og er ikke tilfreds med resultatet.

Sender ikke angrerettskjema DinSide har tidligere skrevet at nordmenn netthandler for rundt 1800 kroner hver før jul.  Også Forbrukerrådet tror flere enn noensinne vil gjøre unna juleshoppingen via nettet.

Samtidig er de bekymret for kundenes rettigheter.

- Vår undersøkelse viser at nettbutikkene ennå ikke gir forbrukerne det de har krav på. Handler du på nettet, skal du nemlig få lov til å angre deg. Det er lovens klare tale. Og butikken skal legge til rette for det, sier kommunikasjonsrådgiver Ann Hege Skogly.

Bestiller du en vare, skal du få tilsendt et utfylt skjema som du kan returnere sammen med varen, om du ikke vil beholde den. Det er det ikke alle nettbutikker som gjør.

I Forbrukerrådets undersøkelse svarte 17 av 100 spurte at de ikke hadde mottatt et slikt skjema sist de handlet på internett, mens 14 prosent ikke kunne huske om de hadde fått.

Forbrukerrådet påpeker at dette er et klart brudd på selgerens forpliktelse.
 
- Vår erfaring er at feilene skyldes uvitenhet, snarere enn unnaluring. Men du har et profesjonelt ansvar når du driver forretning, og må derfor sette deg inn i forbrukerrettigheter like mye som regnskap og momsforpliktelser, poengterer Skogly.

Resultat er at DU får lengre angrefrist Ved bestilling av varer fra norske nettbutikker har kunden i utgangspunktet 14 dagers angrerett ved kjøp av en vare over internett. Andre land har gjerne andre, og i mange tilfeller kortere frister du må forholde deg til.

Samtidig er det verdt å merke seg at slurv fra nettbutikkens side faktisk kan gi deg bedre muligheter for å angre kjøpet.

Mottar du ikke angrerettskjema, kan fristen nemlig forlenges til minst tre måneder etter at varen er mottatt - og du som kunde kan altså vente tilsvarende med å angre.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide.

Sjekk også ut følgende saker:
Se robotene som finner dine varer