New York blir som en bakerovn i juli og august

Her er tips for å unngå hetesjokk i storbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

MANHATTAN (Dagbladet):
Det er frisk bris når «Pioneer» legger ut fra South Street Seaport. Den over hundre år gamle skonnerten tar turistene med på seiltur langs nedre Manhattan.

«Pioneer» drives av South Street Seaport Museum.

Frivillige Et mannskap på fem frivillige lar turistene få prøve seg på og heise seil eller kveile opp tauverk. Vi passerer Frihetsstatuen på Liberty Island, Frankrikes gave til det amerikanske folk er endelig nyrestaurert. Battery Park og Clinton Castle med 28 kanoner som aldri har vært i bruk.

På spissen av nedre Manhattan gjør «Pioneer» en sving fra East River til Hudson river. Ser et glimt av New Jerseys landemerke, den store Colgate-klokka. Før skiper seter kursen tilbake mot Pier 17. Underveis er det tid til en liten solnedgangsskål om bord.

Sjøsida Mange turister har fått øynene opp for New Yorks sjøside istedenfor å traske mellom skyskraperne i sommervarmen. Høyhusene på Manhattan fungerer ofte som vindtunneler i vinterkulda, men om sommeren er det enda verre. Når temperaturen kommer opp i over 40 grader i august, er det som å vandre i en varmluftsovn.

Mange muligheter Seilcruise, champagnebrunch, partycruise, lunsjcruise eller middnattscruise er bare litt av utvalget, i alle prisklasser.

Det blir også bedre bilder fra sjøsida. Går du mellom skyskraperne på Manhattan får du bare bilder av skyskrapere. New York er mer enn Manhattan. Fra sjøsida ser vi også noen to av de andre bydelene i millionbyen, Brooklyn og staten Island.

På brygga Byens tidligere fiskerhavn, South Street Seaport i East River er en bedre versjon av Oslos Aker Brygge. Konserter, pop-up butikker, utendørsyoga, morgentrim og museumsskip. og ikke minst sykkelutleie. Det er ikke langt til Brooklyn-brua for å ta den obligatoriske sykkelturen over brua i solnedgangen.

På Brooklyn-sida av brua ligger det litt mer eksklusive spisestedet River Cafe (litt mer rimelig med lunsj på terrassen). En god avslutning på en sommerhet New York-dag.

FLERE BÅTTIPS TIL NEW YORK
ENKELT: Seil med museumsskipet «Pioneer», forhåndsbestill på southstreetseaport.com

EKSKLUSIVT: Privat champagnecruise på seilskipet «Shearwater»

SOUTH STREET SEAPORT:  Den tidligere fiskerhavna er nå blitt New Yorks svar på Manhattan. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SOUTH STREET SEAPORT: Den tidligere fiskerhavna er nå blitt New Yorks svar på Manhattan. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

BILLIGST: New York Water Taxi.

STØRST UTVALG: Circle Line Cruises.

UENDELIG KØ: Ferja til Frihetsgudinnen og Ellis Island.

GRATIS: Ferje til staten Island.

SEILTUR: Ombord på skonnerten «Pioneer» som tar med turister rundt nedre Manhattan. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SEILTUR: Ombord på skonnerten «Pioneer» som tar med turister rundt nedre Manhattan. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

FLERE BÅTTIPS I NEW YORK

ENKELT: Seil med museumsskipet «Pioneer», forhåndsbestill på southstreetseaport.com

EKSKLUSIVT: Privat champagnecruise på seilskipet «Shearwater»

BILLIGST: New York Water Taxi.

STØRST UTVALG: Circle Line Cruises.

UENDELIG KØ: Ferja til Frihetsgudinnen og Ellis Island.

GRATIS: Ferje til staten Island.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer