- New York er det nye London

Helgetur til New York blir stadig vanligere.

DET STORE EPLET: New York har alt, det gjelder bare å finne perlene. Disse jentene på Times Square bruker apper på smarttelefonene sine for å finne fram. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG
DET STORE EPLET: New York har alt, det gjelder bare å finne perlene. Disse jentene på Times Square bruker apper på smarttelefonene sine for å finne fram. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅGVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): New York seiler opp som den store nye favorittbyen. Det viser en ny oversikt fra Hotels.com, som i sin «Hotel Price Index» har kartlagt hvor flest nordmenn la turen første halvdel av 2013.

På topp 20-lista er USA representert med fire storbyer, mens Bangkok er det eneste asiatiske reisemålet. Favorittreisemål nr 1 er fortsatt London, men det kan være et tidsspørsmål. Møter du tolvåringer som har vært fire ganger i USA, er du ikke alene.

NEW YORK, NEW YORK: USA blir stadig mer populært, og New York stiller i en klasse for seg selv. Fra Brooklyn har man fin utsikt til Manhattan. Foto: KIRSTEN BUZZI
NEW YORK, NEW YORK: USA blir stadig mer populært, og New York stiller i en klasse for seg selv. Fra Brooklyn har man fin utsikt til Manhattan. Foto: KIRSTEN BUZZI Vis mer

-New York er det nye London, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.

Billigere å fly langt New York har en sterk dragning på nordmenn. Vi drar for å shoppe, la oss underholde, spise god mat og benytte kulturtilbud. Lavprisflyene har bidratt til at flere har fått muligheten.

Siden 31.mai har 25000 nordmenn tatt turen over Atlanteren med Norwegian. Ifølge Sandaker reiser mange på langhelg til New York.

Laveste pris er litt under 2000 kroner tur-retur.

POPULÆR : Vi reiser fra hele verden for å oppleve New York. Frihetsgudinnen mister ikke appellen.  Foto: AP/MARY ALTAFFER
POPULÆR : Vi reiser fra hele verden for å oppleve New York. Frihetsgudinnen mister ikke appellen. Foto: AP/MARY ALTAFFER Vis mer

New York inntok andreplassen på listen over våre favorittbyer i fjor og beholder plassen i samme periode i år. Og det til tross for at New York har de høyeste hotellprisene i indeksen. Gjennomsnittsprisen for et hotellrom første halvår 2013 lå på 1659 kr per natt.

Bronse til Barcelona Men USA-turen er lang og mange av oss holder oss til Europa, hvor London beholder topplasseringen for fjerde år på rad.

Heller ikke London er billig. I gjennomsnitt betalte vi 1252 kr per natt i den britiske hovedstaden første halvår i år.

Barcelona appellerer til stadig flere, ikke minst på grunn av bademuligheter utover høsten.

Byen klatrer to plasser og inntar bronseplass på listen. I Barcelona bor vi også billigere. I gjennomsnitt brukt nordmenn rundt tusenlappen natta for hotell første halvår i år.

-For de norske reisende er det London, New York og Barcelona som gjelder, sier Yvonne Bonanati fra Hotels.com. Hun mener nordmenn velger tradisjonelt.

Krakow på vei opp Reisemålene med den største oppgangen og nedgangen finner man i Øst-Europa.

Polens nest største by, Krakow, klatret mest: Den polske kulturhovedstaden gikk fra 16. plass til 12. plass.

SHOPPING: Soho eller Fifth Avenue, New York har butikkene vi ønsker oss. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG
SHOPPING: Soho eller Fifth Avenue, New York har butikkene vi ønsker oss. Foto: ØRJAN F. ELLINGVÅG Vis mer

Riga opplevde det største fallet, med fire plasser fra 12. til 16. plass. Dette kan ha sammenheng med at den gjennomsnittlige hotellprisen per natt i byen økte med hele ti prosent for norske turister i løpet av første halvår i 2013.