Ni brannfeller du ikke tenker over

Helt vanlige forglemmelser kan gi boligbrann.

PEISKOS: Det nærmer seg høytid for husbranner. Hvor flink er du til å tenke over mulige brannfarer i hjemmet? Foto: Thinkstockphotos
PEISKOS: Det nærmer seg høytid for husbranner. Hvor flink er du til å tenke over mulige brannfarer i hjemmet? Foto: Thinkstockphotos Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg desember, advent og jul. En periode som ikke bare innebærer innetid, pynt og kos, men også dessverre den tida på året da aller flest husbranner finner sted. Faktisk er det slik ifølge aksjon Boligbrann, at det brenner i nesten 50 prosent flere boliger i desember enn i en gjennomsnittlig måned ellers i året.

Som oftest på denne tida av året er det typiske brannårsaker som dominerer; glemte gryter på komfyren, kasseroller som får stå og koke over, eller uforsiktighet ved bruk av levende lys. Men det ligger også mange andre brannfarer på lur i hjemmet ditt, spørsmålet er bare: Hvor flink er du til å huske på disse?

1. Du plugger ikke ut mobil-lader, kaffetrakter og vannkoker Ifølge en undersøkelse TNS Gallup har gjort for If Skadeforsikring, lar hver tredje nordmann kaffetrakter, vannkoker og mobillader alltid stå i stikkontakten.

- Mange ser på batteriladere og småelektrisk utstyr som ufarlige, men mobilladere blir varme og kan starte en brann hvis de dekkes til, forklarer sjefingeniør Runar Bache i If til Trygg og Sikker.

- Jeg vil anbefale å unngå å lade mobilen om natta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer