Nissans nye raring

Juke overrasker og imponerer med mange gode egenskaper.

SNODIG: Du kan si hva du vil, men vakker er ikke ordet vi vil bruke. På den annen side er det ordentlig tøft at Nissan tør å gjøre noe annerledes. Foto: Egil Nordlien HM Foto
SNODIG: Du kan si hva du vil, men vakker er ikke ordet vi vil bruke. På den annen side er det ordentlig tøft at Nissan tør å gjøre noe annerledes. Foto: Egil Nordlien HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Nissan Juke er en særegen bil, som blander seg inn i det relativt "nyoppdagede" segmentet for små SUV-er og crossovere.

Her finner vi biler som Mitsubishi ASX, Toyota Urban Cruiser og Mini Countryman, som du - i tillegg til våre drøyt 500 andre biltester - kan lese her. Fellesnevnere er korte, oversiktlige og lettkjørte biler som byr på småtøffe detaljer og ikke minst egenskaper.

Se hvordan Vi Menn Bil gjennomfører sine biltester.

Høyere bakkeklaring enn normalen - og høyere sittestilling - er slikt mange setter pris på.

Juke er spesiell, men så sa jo Nissan for en del år siden at de aldri mer skulle bygge kjedelige biler, også. De endret dette etter hvert til "vanlige biler"; de skulle kun bygge nisjebiler. Og det må vi si de har gjort i dette tilfellet, også.

Sjekk ut de råeste bilene Vi Menn Bil har kjørt.

Produsenten sier at Juke hører hjemme i byen. Men - i motsetning til enkelte andre bybiler - er det ikke dermed sagt at den ikke har noe utenfor byen å gjøre.

Nissan Juke ser ut som en liten SUV, men nå behøver ikke SUV være ensbetydende med firehjulsdrift. Bilen leveres med en 1,6-liters bensinmotor på 117 hk paret med femtrinns manuellsjaltet girkasse, eller trinnløst automatgir. Den kan også velges med en 1,5-liters dieselmotor på 110 hk paret med en sekstrinns manuellgirkasse. Og alle disse leveres kun med forhjulsdrift.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer