Noe av det hotteste som serveres i verdens storbyer for tida

Slik lager du «pork belly ramen», nudelsuppe med ribbe.

• Flere oppskrifter fra Jan Robin Ektvedt.

HETT: Ramen - eller nudelsuppe - er noe av det hotteste som serveres i mange av verdens storbyer for tida, og på de mest populære ramenrestaurantene i New York er det alltid lange køer. Foto: METTE MØLLER
KRYDREDE KYLLINGVINGER: Med en spennende og kraftig krydderblanding av blant annet spisskummen, kakao, chilipulver og kaffe. Foto: METTE MØLLER
ASIATISK SALAT: Med krydrede kyllingvinger - rocka mat, sier Jan Robin Ektvedt. Foto: METTE MØLLER
SYLTET RØDLØK: Syltet rødløk er nydelig i salater og passer veldig godt til grillmat. Foto: METTE MØLLER

(Dagbladet): Helgekos.

ROCKA MAT: Asiatisk salat med krydrede kyllingvinger. Uhøytidelig mat, men med masse gode smaker. Foto: METTE MØLLER
ROCKA MAT: Asiatisk salat med krydrede kyllingvinger. Uhøytidelig mat, men med masse gode smaker. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Ramen - eller nudelsuppe - er noe av det hotteste som serveres i mange av verdens storbyer for tida.

JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN
JAN ROBIN EKTVEDT: Jan Robin Ektvedt er vår nye kokk i vår. En kreativ og ujålete kokk, som liker å kombinere norske råvarer med oppskrifter og krydder fra hele verden. Jan Robin er med på kokkelandslaget, og har bl.a. jobbet som assisterende kjøkkensjef på restaurant Strand. Han har nå startet spisestedet Hitchhiker i Oslo. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Folk elsker de store bollene med kraft og nudler, toppet med vårløk, bønnespirer, koriander.

Og gjerne rikelig med chili.

Nudelsuppe med ribbe - En veldig god variant er «pork belly ramen», altså nudelsuppe med ribbe. Det er en suppe med masse smak, og absolutt en av mine favoritter, forteller Jan Robin Ektvedt.

- Og ribbe er perfekt nå i juni, men da helst den spicy varianten med mye chili, soya og mye hvitløk, sier han.

Han skjærer den ferdigstekte ribba i ganske tynne skiver, legger dem i en suppebolle sammen med nudler og heller over rykende varm buljong.

- Jeg liker aller best å lage ramennudlene selv, da blir suppa ekstra god, men man kan selvfølgelig kjøpe ferdige nudler også. Bare pass på å ikke koke dem for lenge, under ett minutt er gjerne nok, råder Jan Robin.

Krydrede kyllingvinger En av sommerens favoritter på Hitchhiker er krydrede kyllingvinger med en spennende og kraftig krydderblanding av blant annet spisskummen, kakao, chilipulver og kaffe.

- Dette er litt rocka mat. Uhøytidelig, men med masse gode smaker, sier Jan Robin Ektvedt.

- Møre og fine kyllingvinger er veldig godt i en frisk salat. Bruk hjertesalat, stangselleri og litt fetaost. Rikelig med mynte og koriander er supert i, og gjerne syltet rødløk.

• Les også: Slik lager du sommerens saftigste burger.