Thor Hushovd slår et slag for Finnmark

- Noe av det mest eksotiske man kan oppleve

Ble frelst i sommer.

NATURSKJØNT: Stadig flere får øynene opp for sykling i den vakre Finnmarks-naturen. Foto: Jon Vidar Bull, glodexplorer.no
NATURSKJØNT: Stadig flere får øynene opp for sykling i den vakre Finnmarks-naturen. Foto: Jon Vidar Bull, glodexplorer.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I sommer syklet Hushovd mye i Finnmark som forberedelse til det internasjonale sykkelrittet Arctic Race of Norway som krysser vårt nordligste fylket fra øst til vest. Det ga mersmak.

- Jeg har syklet mye i Finnmark i forbindelse med forberedelsene til årets ritt. Man får en helt annen opplevelse av landskapet og naturen når man sykler. Man får bedre tid til å ta inn inntrykkene, både de visuelle, luktene og det man føler direkte på kroppen, sier Hushovd.

Han understreker at Finnmark byr på opplevelser både langs landeveien og utenfor.

- Sykkelferie langs de gamle postveiene på Finnmarksvidda er vel noe av det mest eksotiske man kan oppleve, sier Hushovd entusiastisk.

Marked i vekst

Ifølge Innovasjon Norge har Norge de siste åra forsterket sin posisjon som et land med gode muligheter for sykling, vandring, og andre aktiviteter.

Også Nordnorsk Reiseliv AS merker at etterspørselen etter slike aktivitets-opplevelser øker.

- Reiselivsnæringa har en vei å gå, men potensialet for sykkelturisme er unektelig stort. Unik natur og midnattssol kombinert med flotte sykkelruter er noe som vil øke framover, sier administrerende direktør Trond Øverås i Nordnorsk Reiseliv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer