Noe har skjedd med denne mørke, litt snuskete bydelen i Barcelona

- Etter min mening er det byens mest spennende område.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

BARCELONA (Magasinet Reiselyst): Gatene er trange, og husene høye.

Graffiti og politiske slagord pryder veggene, fargerike klessnorer henger ut over balkonger, og malingen har for lengst begynt å flasse av husene.

Det er mye som minner om gatene slik de var under sommer-OL i 1992, da de til slutt endte på et noe lyssky sted med det passende navnet The Black Sheep.

Men mye er også veldig annerledes.

Kulturell smeltedigel For nå er Ravals tid kommet igjen. Noe har nemlig skjedd med denne mørke, litt snuskete bydelen på kanten av samfunnet.

Raval er blitt stuerent. Nei, ikke bare stuerent - det er blitt en trygg, trivelig bydel, som likevel har bevart nok av obsternasigheten og individualismen til å kunne kalle seg genuin.

- Raval er ikke så kjent, og mangler de store, kjente turistattraksjonene. Men det er et livlig, billedvakkert nabolag - et område i rask utvikling, forteller Romina Queralt Ensenat.

Hun jobber som guide for Barcelonas turistkontor, og bor selv i nærheten. - Etter min mening er det Barcelonas mest spennende område, som på mange måter føles mer genuint enn for eksempel El Born hvor mange turister ferdes. Raval er den bydelen med mest immigranter i hele Barcelona, fra Afrika, Pakistan, Sør-Amerika.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer