Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Noel (34) løper maraton 135 meter over London sentrum

Skal løpe maraton annenhver uke i ti år.

(Dagbladet): Ikke alle som tar en tur med London Eye under sitt London-besøk, setter seg ned og nyter utsikten.

Noel Bresland fra Manchester fullførte nemlig tirsdag et maraton på en tredemølle i en av glasskabinene på pariserhjulet, melder BBC.

34-åringen løp de 4,2 milene på tre timer og 51 minutter.

Det betyr at løpeturen varte i åtte runder med pariserhjulet, for ifølge Londonreise.no, bruker det 135 meter høye London Eye 30 minutter pr. runde.

223 maraton Formålet med løpeturen er å samle inn penger til for tidlig fødte barn og barn med leukemi, og pariserhjul-løpeturen blir ikke den siste for Bresland.

Ifølge BBC skal han forsøke å løpe hele 223 maraton på ti år. Et mål han satte seg etter at nevøen som var for tidlig født, døde etter 223 dager.

220 000 kroner Til nå har den ivrige løperen gjennomført 30 maraton-lengder, og samlet inn drøye 220 000 norske kroner.

- Jeg er fast bestemt på å nå målet med å gjennomføre 223 maraton, sier Bresland til BBC, og legger til at han planlegger å løpe distansen både i et fly og i en luftballong.

SAMLER INN PENGER: Noel Bresland planlegger å gjennomføre maraton også i en luftballong og i et fly. Foto: BEN STANSALL/AFP/SCANPIX
SAMLER INN PENGER: Noel Bresland planlegger å gjennomføre maraton også i en luftballong og i et fly. Foto: BEN STANSALL/AFP/SCANPIX Vis mer

- Jeg har 193 igjen nå, sier han.

London-Beijing Hvis han når sitt tiårsmål, vil Bresland tilbakelegge 9 400 kilometer. Det tilsvarer ifølge Reuters avstanden mellom Beijing og London.

- Det er et maraton annenhver uke i ti år, sier Bresland.

Neste løp ut er London maraton senere i april. Da planlegger Bresland å løpe utkledd som tegneseriefiguren Little Miss Naughty.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media