Noen bøker gjør det vondt å lese. Det kan til og med gjelde kokebøker

Ikke alt er tapt. Her er noe godt fra Syria.

LITT KRUTT: I Midtøsten brukes granateplene til mye. I denne syriske varianten av midtøstensalaten tabbouleh gir granateple og chili, også kalt aleppopepper, en syrlig smak. Foto METTE RANDEM
LITT KRUTT: I Midtøsten brukes granateplene til mye. I denne syriske varianten av midtøstensalaten tabbouleh gir granateple og chili, også kalt aleppopepper, en syrlig smak. Foto METTE RANDEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen bøker gjør det vondt å lese. Det kan til og med gjelde kokebøker.

Og med denne traff det allerede før første oppskrift.

«Mellom Eufrat og Middelhavet, på silke- og krydderveien, ligger Aleppo, en av de eldste byene i verden», står det i forordet.

«Som en møteplass mellom øst og vest har den i tusener av år vært en strategisk by, og en smeltedigel. Det er den nest største byen i Syria, og landets gastronomiske hovedstad.»

Flavors of Aleppo - Celebrating Syrian Cuisine av Dadal og Elie Badra har rukket å bli en gammel bok med historisk materiale om en forgangen tid.

Smak av dramatikk Den kom ut i en tid da verden var en annen, og ikke minst en tid da Syria så dramatisk annerledes ut.

I 2010 var Aleppo en by med to millioner mennesker, en miks mellom ulike etniske grupper og religioner, et handelssenter kjent for noe av den beste maten i Midtøsten, smaksatt av en dramatisk historie.

Nær landbrukets vugge, en fortsettelse av de eldste bosetningene i vår sivilisasjonskrets.

Bulgur og persille «Her er min families favoritt», skriver Elie Badra om sin families yndlingssalat, en syrisk variant av midtøstensalaten tabbouleh, med bulgur (eller couscous), agurk, tomat og persille, som så mange andre steder i regionen, men også med granateple og chili.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer