Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Noen får alle de kuleste lekene ...

Se den nye rålekre James Bond-bilen.

SER FREMOVER: Nye Aston Martin DB 10 har en silhuett som minner om dagens sportsbiler fra produsenten, men ut over det bryter den med dagens Aston-modeller. Uten overheng bak, og med fornyet neseparti. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
SER FREMOVER: Nye Aston Martin DB 10 har en silhuett som minner om dagens sportsbiler fra produsenten, men ut over det bryter den med dagens Aston-modeller. Uten overheng bak, og med fornyet neseparti. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer

Dinside Sammen med produsentene bak James Bond-filmene, viste Aston Martin nylig frem denne nye og oppsiktsvekkende modellen, som har fått navnet DB10.

DB10 er et navn vi har ventet på en stund - vi spekulerte omkring det våren 2012, men da var det nye Vanquish som var i emning.

Et vanlig syn vil den imidlertid ikke bli.

Kun 10 eksemplarer! Aston Martin DB10 er blitt utviklet spesielt for neste James Bond-film, der den vil være Daniel Craigs teknologi-partner. Dette er jo blitt tradisjon og det hele begynte i 1964 med det som er blitt regnet som verdens mest berømte bil.

DB10 skal produseres i kun ti eksemplarer og har som oppgave å vise i hvilken retning designerne ser for seg at Aston Martin-stilen vil bevege seg fremover.

Det var i grunnen på tide det kom en endring, selv om det har vært bred enighet om at Aston Martin har hatt noe av det mest vellykkede innen design i bilverdenen i nyere tid.

Les mer om Aston Martin på Dinside!

Bryter med historien Marek Reichman er designsjef hos Aston Martin har kommet frem til formspråket vi ser her i samarbeid med Bond-regissør Sam Mendes. Linjeføringen har den generelle fasongen til dagens V8 Vantage og V12 Vantage, men detaljutformingen er vesentlig annerledes og utgjør et klart brudd med den berømte Aston-stilen fra de siste 20 årene.

Mandatet designavdelingen har fått har vært å skape den «ultimate bilen for verdens mest berømte spion».

ROLLS_ROYCE-KONKURRENT: Nye Lagonda Taraf, avduket i Dubai tidligere denne måneden. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA
ROLLS_ROYCE-KONKURRENT: Nye Lagonda Taraf, avduket i Dubai tidligere denne måneden. Foto: ASTON MARTIN LAGONDA Vis mer

Det er vel og bra, men vi for vår del hadde foretrukket å få vite mer om hva som bor under skallet i den nye Bond-bilen.

Feirer 50-års jubileum Der vil vi måtte smøre oss med tålmodighet en stund til, dessverre. Den kommende James Bond-filmen, Spectre, lanseres først 6. november 2015. Hvorfor bilen vises allerede nå, forklarer toppsjefen i Aston, Andy Palmer i pressemeldingen:

- Det forekom oss passende å avsløre denne fantastiske nye sportsbilen samme året som vi feirer 50 år med samarbeid med 007.

Dette er altså en jubileumsbil, på samme måte som denne skapningen som ble produsert i anledning merket Aston Martins 100-årsjubileum i fjor.

Lagonda-luksus lansert Det skjer mye hos Aston Martin om dagen og som bonus kan vi denne gangen presentere ganske ferske og offisielle bilder av den nye luksusbilen fra den britiske produsenten: Lagonda Taraf. Den er det ferdige resultatet av den utviklingen av et nytt Lagonda-produkt vi omtalte her tidligere i år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling