Noen får mer, andre mindre når nye lover og regler trer i kraft i år. Sjekk hvilke endringer som får betydning for deg

Studentene og minstepensjonistene får mer å rutte med, pensjonsordningen i privat sektor endres og det blir mer lønnsomt å spare i aksjer. 

FORNØYD: Eirik Bildgren (23) studerer musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er fornøyd med at studentene får mer penger neste år. –Det er mange som sliter med økonomien den siste måneden etter at de er ferdig med eksamen. De trenger et sted å bo, men har ikke råd til husleia. For mange er det også vanskelig å jobbe mens de leser til eksamen. Mer studiestøtte vil gjøre hverdagen lettere, sier 23-åringen. Selv er han musiker og jobber som organist ved siden av studiene.
  Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet
FORNØYD: Eirik Bildgren (23) studerer musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er fornøyd med at studentene får mer penger neste år. –Det er mange som sliter med økonomien den siste måneden etter at de er ferdig med eksamen. De trenger et sted å bo, men har ikke råd til husleia. For mange er det også vanskelig å jobbe mens de leser til eksamen. Mer studiestøtte vil gjøre hverdagen lettere, sier 23-åringen. Selv er han musiker og jobber som organist ved siden av studiene.   Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PENSJON

1. Endrer innskuddspensjon

Alle innskuddsordninger skal være tilpasset ny opptjeningsmodell i folketrygden.

Siste frist for å tilpasse innskuddsordningene til ny opptjeningsmodell i folketrygden var 31.desember 2016.

- Har du obligatoriske tjenestepensjon (minimumsordningen) eller lønn under 555456 kr (6G), får endringen ingen betydning for størrelsen på ditt årlige innskudd, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Gabler, Steenberg & Plahte.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer