Du leser nå Dagbladet Pluss

Noen får mer, andre mindre når nye lover og regler trer i kraft i år. Sjekk hvilke endringer som får betydning for deg

Studentene og minstepensjonistene får mer å rutte med, pensjonsordningen i privat sektor endres og det blir mer lønnsomt å spare i aksjer. 

FORNØYD: Eirik Bildgren (23) studerer musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er fornøyd med at studentene får mer penger neste år. –Det er mange som sliter med økonomien den siste måneden etter at de er ferdig med eksamen. De trenger et sted å bo, men har ikke råd til husleia. For mange er det også vanskelig å jobbe mens de leser til eksamen. Mer studiestøtte vil gjøre hverdagen lettere, sier 23-åringen. Selv er han musiker og jobber som organist ved siden av studiene.
&nbsp;<span style="background-color: initial;">&nbsp;Foto: Jacquees Hvistendahl / Dagbladet</span>
FORNØYD: Eirik Bildgren (23) studerer musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Han er fornøyd med at studentene får mer penger neste år. –Det er mange som sliter med økonomien den siste måneden etter at de er ferdig med eksamen. De trenger et sted å bo, men har ikke råd til husleia. For mange er det også vanskelig å jobbe mens de leser til eksamen. Mer studiestøtte vil gjøre hverdagen lettere, sier 23-åringen. Selv er han musiker og jobber som organist ved siden av studiene.   Foto: Jacquees Hvistendahl / DagbladetVis mer

PENSJON

1. Endrer innskuddspensjon

Alle innskuddsordninger skal være tilpasset ny opptjeningsmodell i folketrygden.

Siste frist for å tilpasse innskuddsordningene til ny opptjeningsmodell i folketrygden var 31.desember 2016.

- Har du obligatoriske tjenestepensjon (minimumsordningen) eller lønn under 555456 kr (6G), får endringen ingen betydning for størrelsen på ditt årlige innskudd, sier Alexandra Plahte, uavhengig pensjonsrådgiver i Gabler, Steenberg & Plahte.

Hadde du høyere innskuddssats for lønn over 6G i den gamle ordningen, vil endringen kunne få betydning for din pensjon. Fra 1.januar 2017 er det nemlig bare lov å ha høyere innskuddssats for lønn over 7,1G (657290 kr) mot tidligere 6G (555456 kr).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.