Noen foreldre deler litt for mye på sosiale medier

Morkaker, snørr, spy og avføring er bare noen av tabbene.

POTTEOPPDATERING: Interessant? Neppe! Foto: COLOURBOX.COM
POTTEOPPDATERING: Interessant? Neppe! Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Amerikanske Blair Koenig skriver blogg og har gitt ut bok om foreldre som deler for mye informasjon i sosiale medier.

- I 2009 la jeg merke til at det dukket opp stadig mer informasjon om mine venners barn og babyer i nyhetsoppdateringer på Facebook. En del var veldig detaljert, og etter hvert følte jeg at jeg ble informert om hvert eneste bleieskift, forteller amerikanske Blair Koenig (31).

Som et utløp for sin frustrasjon etablerte hun nettsiden STFU Parents (som er en forkortelse for «Shut The Fuck Up Parents»), hvor hun viser eksempler på foreldre som er altfor personlige i sosiale medier.

Snørr, spy, avføring og morkaker Daglig mottar Blair mange mailer med eksempler på statusoppdateringer som foreldre kanskje burde ha holdt for seg selv. En stor andel av disse mailene kommer fra andre foreldre.

- Det er ikke bare voksne uten barn som legger merke til hvordan enkelte foreldre deler for mye informasjon. Foreldre misliker det også, forteller Blair.

- De fleste ser på bloggen som en humoristisk krønike over hvordan dagens foreldre bruker sosiale medier. Siden er ikke ment å være hatefull, mer morsom, sjokkerende og avslørende i forhold til hvordan vi bruker moderne teknologi, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer