Noen minutter seinere kommer en dansende robot inn i restauranten

Er byens kuleste, og opplevelsen er viktigere enn smaken.

KUL KELNER: Maten er god, men kelneren er best på Hajime Robot Restaurant. Foto: RUNAR LARSEN
KUL KELNER: Maten er god, men kelneren er best på Hajime Robot Restaurant. Foto: RUNAR LARSENVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise

BANGKOK (Magasinet Reiselyst): Det høres ut som en science fiction-film fra 80-tallet:

Du trykker inn matbestillingen på en digital skjerm.

Noen minutter seinere kommer en dansende robot inn i restauranten og plasserer maten foran en luke som åpner seg når den mekaniske servitøren har svinset videre.

ROBOTSERVICE: Du trykker inn matbestillingen på en digital skjerm. Noen minutter senere kommer en dansende robot inn i restauranten og plasserer maten foran en luke som åpner seg når den mekaniske servitøren har svinset videre. Foto: RUNAR LARSEN
ROBOTSERVICE: Du trykker inn matbestillingen på en digital skjerm. Noen minutter senere kommer en dansende robot inn i restauranten og plasserer maten foran en luke som åpner seg når den mekaniske servitøren har svinset videre. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Hajime Robot Restaurant litt utenfor sentrum er et spisested hvor opplevelsen er viktigere enn smaken.

Så mye du vil Hva er vel kulere enn en robot som kelner? Med sitt koreanske tema er bordene utstyrt med hotpot eller grill - hvor du selv koker eller steker delikate sjømat- og kjøttbiter til perfeksjon.

Mens roboten jobber utrettelig, står for øvrig levende servitører klar til å steppe inn så fort det blir snakk om betaling.

Ikke Bangkoks beste restaurant, men definitivt den kuleste - og vel verdt hundrelappen det koster for et par timer med «alt du kan spise» og mekanisk kelner.

Moro for barn og voksne.

HELT SPRØTT: Skorpioner og gresshopper er knasende godt som ølsnacks. Foto: RUNAR LARSEN
HELT SPRØTT: Skorpioner og gresshopper er knasende godt som ølsnacks. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer

Les mer: www.hajimerobot.com

Frityrstekte insekter Skal det være et par skorpioner eller en munnfull gresshopper?

De rullende bodene som selger frityrstekte insekter dukker ofte opp på gater hvor vestlige turister koser seg med en drink eller fire. Da blir tydeligvis terskelen for å kjøpe en pose med skorpioner, gresshopper og biller litt lavere.

Her snakker vi om helsprø snacks. Godbitene er som regel å få kjøpt langs Khao San Road på kveldstid.

Skyhøyt måltid For å få et pusterom fra millionbyens svette asfaltjungel, gjelder det å komme opp i høyden. Da er det lite som passer bedre enn et måltid servert i friske omgivelser på byens eksklusive takterrasser. Og få byer har flere takterrasser med bar og restaurant enn Bangkok.

Både kleskode og pris kan være stive - men med deilig bris og upåklagelig utsikt som bonus, er det verdt å sette av noen ekstra bath på for eksempel Sky Bar, i 63. etasje på Lebua Tower.

Les mer: www.lebua.com/sky-bar

Gastronomisk guide Gatekjøkken som dukker opp på samme sted hver ettermiddag er de lokales favoritt, men for en vanlig turist kan det virke skummelt å begi seg ut på jakt etter middag til steder hvor språket er fremmed - og menyer ikke finnes.

LUFTIG: Ta fram finstasen og unn deg et måltid i høyden. Foto: SKY BAR
LUFTIG: Ta fram finstasen og unn deg et måltid i høyden. Foto: SKY BAR Vis mer

Da er det smart å bli med på en guidet tur med en av byens kunnskapsrike og hyggelige matguider.

Taste of Thailand Food Tours har små gruppeturer ledet av lokale guider som snakker flytende engelsk, og kan dessuten skreddersy en gastronomisk vandring etter dine behov.

Les mer: www.tasteofthailandfoodtours.org

DEN GODE HJELPER: Gatekjøkkenmat er de lokales favoritt. For å finne fram i jungelen av godbiter, er det smart med en guide. Foto: RUNAR LARSEN
DEN GODE HJELPER: Gatekjøkkenmat er de lokales favoritt. For å finne fram i jungelen av godbiter, er det smart med en guide. Foto: RUNAR LARSEN Vis mer