Spagetti er ikke bare spagetti: Forskjellene er ganske store på smak og konsistens, viser vår spagettitest. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
Spagetti er ikke bare spagetti: Forskjellene er ganske store på smak og konsistens, viser vår spagettitest. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Spagetti-test med overraskende vinner:

Noen smaker mest papp, andre smaker søtt

Trodde du spagetti var spagetti? Tenk om igjen.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Joda, jeg vet at den er sunnere, men nesten ingen italienere spiser fullkornpasta. Ikke jeg heller, så jeg er nok litt forutinntatt, sier Andrea Bono, eier og daglig leder i delikatessebutikken med tilhørende restaurant, Bono, i Oslo.

Grov og fin spagetti

Sammen med Monica Picariello, kokk på samme sted, skal han blindteste dagligvarekjedenes spagettiprodukter i både grov og fin versjon.

Stor er overraskelsen når de to italienerne finner opptil flere grove varianter som smaker prima, og vel så det.

- Hm, kanskje det er på tide å revurdere innstillingen til fullkornpasta, lurer Bono, som hittil har foretrukket å få i seg fiber ved å spise grønnsaker.

- Ja, flere av disse smaker vel så godt som vanlig pasta, kommenterer Picariello.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn