Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Nok en dårlig nyhet for BMW-kunder

Venteliste til 2015.

PROBLEMENE TÅRNER SEG OPP: BMW i3 er en bil mange ønsker, men ikke alle får. Foto: BMW
PROBLEMENE TÅRNER SEG OPP: BMW i3 er en bil mange ønsker, men ikke alle får. Foto: BMW Vis mer

Les alt om Årets Bil 2014 her!

DinSide.no: Selv om BMW i3 fikk en sekser på terningen i vår test og kom på andreplass i kåringen av Årets bil 2014, er det ingen tvil om at tyskernes nye miljøhjertebarn har fått en tøffere start enn forventet.

Den første store skrapen kom for bare noen dager siden, da BMW i3 fikk en svært skuffende kollisjonstest hos Euro NCAP.

Det er nemlig ingen tvil om at bare fire stjerner som resultat var klart dårligere enn det BMW og resten av bransjen hadde forventet.

Men det stopper ikke der.

Kraftig forsinket levering For nå har det kommet for en dag at produksjonstakten ikke står helt i stil med ordreinngangen. Bare i Norge står 2000 kunder på venteliste, og noen av disse vil antagelig ikke få bilene sine før i 2015.

- Jeg kan forsikre om at vi gjør alt vi kan sammen med fabrikken for å løse dette, sier administrerende direktør Vincent Salimon i BMW Norge.

Han utdyper at de selvsagt ikke er fornøyd med situasjonen, selv om han ikke vil benytte ordet krise.

IKKE FORNØYD: Vincent Salimon, administrerende direktør i BMW Norge AS, lover kundene å gjøre alt for å få fatt i nok biler.  Foto: BMW
IKKE FORNØYD: Vincent Salimon, administrerende direktør i BMW Norge AS, lover kundene å gjøre alt for å få fatt i nok biler. Foto: BMW Vis mer

Men det er liten tvil om at det er leveringskrise i den norske BMW-leiren. Det var bransjenettstedet Bilnytt som først meldte om leveringsproblemene for den nye populære elbilen.

BMW innrømmet da at interessen fullstendig hadde overgått deres forventninger, noe som trolig skyldes den svært gunstige prisen.

For når omtrent 2000 kunder har strømmet til for å tegne kontrakt på den nye bilen, så har utfordringene tårnet seg opp:

Kundene har ikke blitt fulgt opp med informasjon om når bilen kommer, og forhandlerne har ikke visst når kundene kan bestemme seg for farge og utstyr. I stedet for å få 150 biler til Norge i år, kommer det bare rundt 50 eksemplarer.

Neste år håper importøren å kunne levere 1500 biler. Det betyr at cirka 500 i3-kunder ikke får bilen sin før i 2015.

Over ett års ventetid På spørsmål om de tror kundene vil vente så lenge, er Vincent Salimon klar i sin tale.

- Vi kan ikke forvente at kundene vil vente så lenge. Kundetilfredshet er veldig viktig for BMW, og vi jobber med fabrikken for å finne en løsning på situasjonen. Forhåpentligvis ordner dette seg så de slipper å vente så lenge, sier BMW-direktøren.

Norge er det største markedet for elbilen i Europa, og Salimon lover at det ikke er slik at andre markeder har gått foran Norge i køen.

Konkurrentene kommer For BMW er det en tragedie at de ikke er i stand til å møte etterspørselen i markedet, og de risikerer at mange kunder nå hopper over til andre merker.

Volkswagen har nylig introdusert elbilen e-Up! og kommer til å levere 500 biler bare i år.

Neste år lanserer de elbil-utgaven av Golf, som kan snappe mange BMW i3-kunder. Elutgaven av Golf kommer altså ikke før mai neste år, men vi har allerede kjørt en tidlig versjon.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

Sjekk også ut følgende saker:
TEST: Firehjulstrekk på de minste bilene
TEST: Volkswagen up!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media