Turisme

Nord-Korea stenger for turister, hevder de skal pusse opp

Alle hoteller stengt i tre uker.

SATSER PÅ TURISME: På dette bildet inspiserer Nord-Koreas mektige leder Kim Jung-un et turistanlegg som er under bygging i Wonsan-Kalma-området. Interessen for å besøke landet er økende, spesielt blant kinesere. Men i store deler av september stenger hele Nord-Korea for turister, angivelig for å pusse opp landets hoteller. Foto: AFP / NTB Scanpix
SATSER PÅ TURISME: På dette bildet inspiserer Nord-Koreas mektige leder Kim Jung-un et turistanlegg som er under bygging i Wonsan-Kalma-området. Interessen for å besøke landet er økende, spesielt blant kinesere. Men i store deler av september stenger hele Nord-Korea for turister, angivelig for å pusse opp landets hoteller. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kinesiske turarrangører må avlyse gruppereiser til Nord-Korea fordi hoteller i Pyongyang er stengt for oppussing fram til feiringen av landets 70-årsjubileum.

Det er varslet en storslått jubileumsmarkering av landets uavhengighet i september, med Nord-Koreas nasjonaldag den 9.

Alt er stengt

STOR FEIRING: Kim Jung-un har lovet at 70-årsjubileet for Nord-Korea vil bli en storslått begivenhet. Nasjonaldagen er 9. september. Foto: AFP/ NTB Scanpix
STOR FEIRING: Kim Jung-un har lovet at 70-årsjubileet for Nord-Korea vil bli en storslått begivenhet. Nasjonaldagen er 9. september. Foto: AFP/ NTB Scanpix Vis mer

De kinesiske reisearrangørene skal ha fått beskjed om at alle hoteller er stengt i 20 dager fra og med lørdag, ifølge sørkoreanske medier. Interessen for å besøke Nord-Korea har økt i Kina, takket være bedre diplomatisk klima landene mellom i kjølvannet av samtaler på toppnivå politisk i år. Strømmen av turister er likevel ikke sett på som entydig positiv for Nord-Korea, som har begrenset med hotellkapasitet og infrastruktur.

Statsavgjørelse

Et nordkoreansk reisebyrå skal ha informert sin kinesiske samarbeidspartner om at det er en uspesifisert statsavgjørelse som ligger til grunn for at de ikke får lov til å ta imot kinesiske pakketurister fram til 5. september.

Nord-Korea har også tidligere innført innreiserestriksjoner i forkant av lignende markeringer av store begivenheter, og oppgir ulike årsaker. Allerede i nyttårstalen sin lovet landets leder Kim Jong-un folket i Nord-Korea at republikkens 70-årsjubileum skulle bli en stor og positiv begivenhet.

Det er ventet store delegasjoner til landet, og flere tusen innbyggere skal være i gang med å øve inn koreografi til oppvisninger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer