Nordlyset drar hotellprisene i været

Men det er ett sted du kan dra hvis du vil gjøre et priskupp.

TURISTSTRØM: Turistene strømmer til Tromsø og dermed stiger hotellprisene også. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector 
TURISTSTRØM: Turistene strømmer til Tromsø og dermed stiger hotellprisene også. Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Nordlysturismen har eksplodert. Tusenvis av turister jakter på hotellsenger i Nord-Norge - og drømmer om klarvær slik at de kan oppleve nordlyset på aller nærmeste hold.

Og den økte vinterturismen i Tromsø har sendt hotellprisene i været.

- De fleste av Norges mest populære byer har en oppgang i pris sammenlignet med mars i fjor. Unntakene er Oslo (ned 3 prosent), Stavanger (ned 6 prosent) og Lillehammer (ned 2 prosent), sier Annette Vogt hos søkemotoren Trivago, som har sjekket prisene hos 250 ulike bookingsider.

Men ingen steder i Norge har opplevd maken til økning som Tromsø.

Ser lyset: Nordlysturistene strømmer til Norge.Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector
Ser lyset: Nordlysturistene strømmer til Norge.
Foto: Odd Roar Lange / The Travel Inspector Vis mer

Les også: Regjeringen dropper nordlysskatten.

Lengter mot nord

Tromsø har sett en stabil økning over de siste månedene, og har i mars Norges høyeste gjennomsnittlige priser på hoteller, og har også de høyeste i Skandinavia.

Men det er ikke bare Tromsø av byene i nord som ser en solid oppgang. Selv om Bodø bare har hatt en oppgang på åtte prosent sammenlignet med mars i fjor, så har byen hatt Norges største prisøkning på gjennomsnittlige hotellpriser sammenlignet med mars for tre år siden.

Da lå prisen på 1148 kr per natt, men i mars i år er gjennomsnittsprisen steget til 1356 kr per natt.

At turistsatsingen har ført til økt besøk gir brede smil i Tromsø.

- Norge må regne med en økt vekst i turistbesøket i tida som kommer. Vi må finne en vei frem til å sikre kvalitet at vi leverer til våre gjester. Og så synes vi at å utvikle destinasjonen til en helårsdestinasjon er veldig viktig fremover, sier Chris Hudson, reiselivssjef i Tromsø.

Europeiske hotellpriser går ned

I løpet av de siste månedene har nesten alle europeiske land sett en nedgang i sine gjennomsnittlige hotellpriser sammenlignet med 2016.

Uroen i Tyrkia har vært vedvarende og påvirker i sterk grad reiselysten til landets gjester. Tyrkia har hatt den største nedgangen i hotellpriser på et år, med hele 30 prosent.

FRITT FALL: Hotellprisene i Tyrkia har falt med 30 prosent på ett år. Foto: Odd RoarLange / The Travel Inspector
FRITT FALL: Hotellprisene i Tyrkia har falt med 30 prosent på ett år. Foto: Odd RoarLange / The Travel Inspector Vis mer

Hva skal du finne på i påsken? Vi har tipsene.

Storbritannia ser også en stor nedgang i sine gjennomsnittlige hotellpriser, som har sunket med 16 prosent på bare et år.

Men her blir det dyrere

Island er landet i Europa som har hatt den største prisveksten med en økning på 30 prosent i gjennomsnittspris, sammenlignet med mars i fjor. Russiske hotellpriser viser også en oppgang på 20 prosent, etter flere år med sterk nedgang.

- Norge har gjennomsnitt hatt en hotellprisoppgang på 1 prosent, sier Annette Vogt.

STORE VARIASJONER: Slik har hotellprisene endret seg det siste året. Kilde: Trivago
STORE VARIASJONER: Slik har hotellprisene endret seg det siste året. Kilde: Trivago Vis mer

Hit reiser vi oftest

Dette er de ti mest populære europeiske byene for nordmenn i 2016

1. London
2. København
3. Berlin
4. Stockholm
5. Barcelona
6. Gøteborg
7. Gdansk
8. Amsterdam
9. Paris
10. Roma
(Kilde: Hotels.com)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer