BADEFERIEN:  Halve Norge vil på badeferie i år, men det er ikke populært å reise med svigerforeldrene på ferie, viser en ny ferieundersøkelse. Bildet er fra familiestranda Soline på den kroatiske øya Hvar. Foto: JOHN T. PEDERSEN
BADEFERIEN: Halve Norge vil på badeferie i år, men det er ikke populært å reise med svigerforeldrene på ferie, viser en ny ferieundersøkelse. Bildet er fra familiestranda Soline på den kroatiske øya Hvar. Foto: JOHN T. PEDERSENVis mer

Nordmenn vil minst reise på ferie med svigers

Dere bør maks være sammen tre-fire dager.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Få nordmenn vil reise på ferie med svigers.

Bare 3 prosent av oss foretrekker å dra på ferie med svigerforeldre, viser en ny reiseundersøkelse fra reisesøketjenesten Momondo.no.

Det store flertallet foretrekker å dra på ferie med partner eller ektefelle. 

På spørsmål om hvem som er mest foretrukne reisepartnere svarer 63 prosent partneren eller ektefellen.

HELST UTEN SVIGERS: Bare 3 prosent av oss foretrekker å dra på ferie med svigerforeldre, viser en ny reiseundersøkelse fra reisesøketjenesten Momondo.no. Foto: PIXTAL / NTB SCANPIX
HELST UTEN SVIGERS: Bare 3 prosent av oss foretrekker å dra på ferie med svigerforeldre, viser en ny reiseundersøkelse fra reisesøketjenesten Momondo.no. Foto: PIXTAL / NTB SCANPIX Vis mer

På andreplass kommer venner, og først på tredjeplass kommer overraskende nok, barna.

Som svensker og dansker Ifølge Momondos undersøkelse er nordmenn, svensker og dansker ganske like når det gjelder hvem man vil reise på ferie sammen med.

Svensker og dansker er heller ikke glade i å reise på ferie med svigerforeldrene.

I våre naboland ligger også partner og ektefelle som nummer én på lista over hvem man vil reise på ferie sammen med. Helt nederst finner du som i Norge, svigers.

Maks tre dager Tre-fire dager er maks for hvor lenge du bør leve tett med svigerforeldre, sa samlivsterapeut Solveig E. Vennesland i et intervju med Dagbladet for noen år siden. 

En hel uke er i overkant, mener hun.

Svigermødre og svigerdøtre slåss om de samme rollene, de vil begge være «førstedamer», har Terri Apter, professor i sosialpsykologi ved Newnham College ved Cambridge Universitet tidligere sagt til KK

Artikkelen fortsetter under annonsen

 ROMA:  Det er storbyferie og strandferie uten svigers som gjelder for nordmenn på ferie 2015. Foto: GEIR BØLSTAD
ROMA: Det er storbyferie og strandferie uten svigers som gjelder for nordmenn på ferie 2015. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

Hun har forsket på, og skrevet bøker om, familierelasjoner.

Sol og storby Det er storbyferie og strandferie som gjelder i år. Undersøkelsen viser at halvparten foretrekker strandferie og halvparten storbyferie som feriealternativ for 2015.

Det er de yngste som vil på storbyferie.

I undersøkelsen svarte 62 prosent av dem mellom 18 og 22 år at de foretrekker stor byferie.

Mens bare 37 prosent av dem mellom 56 og 65 år foretrekker å reise til en storby.

Barcelona - Blant de mest populære destinasjonene nordmenn søker etter nå, er Barcelona og Bangkok - steder du kan kombinere kultur og badeliv, sier Camilla Moe Bogen, talsperson for Momondo.no.

Når det kommer til valg av transportmiddel i storbyen, svarer 72 prosent at de foretrekker å utforske feriestedet til fots. På andreplass kommer metro.

Nordmenn er glade i å gå og utforske ting på egen hånd. I tillegg liker vi å se på oss selv som miljøvennlige. Det har vi til felles med våre skandinaviske naboer. 

- Mens for eksempel kineserne svarer at de foretrekker turistbusser og amerikanerne scorer høyt på bilbruk i ferien, avslutter Moe Bogen.