ØKONOMI: Bilforhandler Henrik Baumann mener alle godene el-bilkjøperne får er urettferdige. Foto: Pia Camilla Skjøthaug / Finansavisen
ØKONOMI: Bilforhandler Henrik Baumann mener alle godene el-bilkjøperne får er urettferdige. Foto: Pia Camilla Skjøthaug / FinansavisenVis mer

- Norge er blitt en søppelplass for el-biler

Elbiler som det ikke er mulig å selge andre steder i Europa blir sendt til Norge, hevder bilforhandler.

(Finansavisen): Norges el-bilpolitikk er feilslått, mener Toyota-forhandler Henrik Baumann. Han sier til Finansavisen i dag at biler som er uselgelige andre steder i Europa blir sendt til Norge.

I resten av verden sliter produsentene med å nå en prosent. I Norge utgjorde el-bilsalget 14,5 prosent i første kvartal.

Urettferdig Ifølge Baumann underbygger torsdagens oppslag i Finansavisen at Norge blir brukt som søppelplass for el-biler.

- Norge er det eneste markedet der det er mulig å selge el-biler ettersom Norge er det eneste landet som har så store incentiver. Med vårt høye avgiftsnivå på biler er det ingen andre som er i stand til å putte mer incentiver på el-bilsalget enn Norge. Dermed blir bilene dyttet inn i det norske markedet, sier Baumann.

Han mener alle godene kjøperne av elbiler får er urettferdige, da elbilene ikke er et godt nok alternativ for majoriteten av markedet.

Etterlyser balanse Han avviser ikke at det er mye interessant med el-bilteknologien.

- Det jeg etterlyser, er balanse. Det er ingen grunn til at nullutslippsbiler skal gå helt fri for alle mulige avgifter som alle de andre bilene er belagt med, sier han til avisen.

Selv står han utenfor el-bilmarkedet da Toyota ikke har el-bilmodeller, men heller satser på hybridteknologi for å nå sine utslippsmål.

Flere nyheter - Lading av el-biler kan bli brannfeller
Ekstrem priskrig på elbiler
Hegnar: Elbiler koster staten titalls milliarder
Spetalen: - Norge kaster bort 100 mrd.