Norges beste juice?

De ville lage en super-juice som var like god som vin. Klarte de det?

Her på Klikk.no kommer vi med ukentlige vintips og vi tester alltid nyhetene på Vinmonopolet for å finne fram til godbitene. Men, vi tester også andre produkter som billigmat og eplejuice.

Enkelte produkter fortjener spesiell omtale. Denne gangen er det en juice som i følge produsentene skal være et verdig alkoholfritt alternativ til maten. Juicen heter Vår. De slåss mot vin og øl, med andre ord.

Vi liker produsenter med ambisjoner! Men, kan de virkelig mene at juicen kan konkurrere med vin?

Det er meieri- og juicegiganten Tine som står bak produktet. De har samarbeidet med bøndene i Lier og Kulinarisk Akademi.

To varianter

De har laget to varianter. En med eple- og solbær som er laget for retter med lyst kjøtt og sopp samt smaksrike oster. Den andre er en blanding av eple, Kirsebær og aronia-bær og er tilpasset kraftigere kjøtt.

Vi smakte varianten med eple- og solbær.

Så, hvordan smakte den?

Juicen er ren og frisk. Det er åpenbart at denne drikken skiller seg fra en ordinær frokostjuice. Den har mye mer kompleksitet og en strammere struktur.

Her har de virkelig lykkes med å lage et godt alkoholfritt alternativ til vin til maten. Mot en blåmuggos (roquefort) blir den dog litt for slapp - men det er en tøff test for en hvilken som helst juice (eller vin, for den sakens skyld). Til chevre ble det bedre (som de lovet i reklamen).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Juicen mangler dog litt på tekstur, slik som man for eksempel finner i Meyers "æblemost" i Danmark som også tar juice svært alvorlig. Den helt spesielle munnfølelsen dette gir ville vært det siste lille steget opp for denne juicen.

Ikke misforstå, juicen er absolutt god. Og det vil faktisk fungere som et alkoholfritt alternativ. Men prisen er skyhøy. Hele 119 kroner må man betale for en flaske (0,75 l på Gutta på Haugen i Oslo).

Juicen er foreløpig tilgjengelig på svært få steder, men blir mer utvidet etterhvert. Lista ser slik ut per i dag:

”Charles & De” i Sandnes Kafe Avec på Byporten, Oslo Gutta på Haugen, St.Hanshaugen, Oslo Mathuset Jacob's på Holtet, Oslo Restaurant Solvold, Sandefjord Frukt og juletregården, Lier Bagstevold Gård, Darbu

Les også:

Slik lager du perfekt bacalao

- Sjokoladekaker blir ikke bedre enn dette

Matlaging: De vanligste feilene

Slik lager du perfekte brownies

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.