Norges beste mat langs veien

Vinneren av Ganefart 2010 ble Gloppen Hotell. Utdelingen skjedde under første dag av Mat og Reiseliv på Voss.

BEST I NORGE Glade prisvinnere, kokk Preben Moen og Kjøkkensjef Bodil Fjellestad fra Gloppen Hotell. Foto: Ole C. H. thomassen
BEST I NORGE Glade prisvinnere, kokk Preben Moen og Kjøkkensjef Bodil Fjellestad fra Gloppen Hotell. Foto: Ole C. H. thomassen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| VOSS (Dagbladet): -Helt fantastisk, Bodil Fjellestad er kjøkkensjef på Gloppen Hotell. Sammen med kokk Preben Moen har de nettopp tatt i mot den gjeve prisen som Ganefartvinnere 2010. Penger og ikke minst diplom og heder følger med. I to år kan hotellet nå skryte av at de er det beste spisested langs norske veier og fjorder.    Kjøkkensjefener fra Gloppen, men har jobba i Oslo, på Lofoten Fiskerestaurant, og i Bergen, på spisekroken før hun vendte tilbake til hjemstedet og jobben på Gloppen Hotell. Hotellet var regionvinner og finalist også ved siste Ganefartkåring, men nådde ikke opp den gangen. Da hadde vi knapt hørt om Ganefart. Finaleplassen den gangen ble en inspirasjon til å strekke seg enda et hakk videre.

Beinhardt - Vi har jobbet beinhardt med lokal mat og føler nå at vi har mye å by på, fortsetter Bodil Fjellstad. - Med etablering av eget produksjonskjøkken, Fjordameny, har det tatt skikkelig av. Vi får inn hel slakt direkte fra bøndene og jegerne og har avtale med veterinær som kommer og kontrollerer kjøttet hos oss. Med  adressen til alle dyra, forteller kjøkkensjefen. -Vi partere de hele skrottene, mørner kjøttet sjøl, lager pølse, hjortekarabonader, pålegg eg eget frokostbacon. Pinnekjøttet lager vi sjøl og tørker i eget stabbur fra 1829., hotellets eldste bygning.    Julemat Greit å vite at om du har spist noe du liker på Gloppen Hotell så er det mulig å handle med seg noe av godsakene med seg hjem.All julematen lager vi sjøl, både til hotellet og til butikker i vårt område. Coop-Vest har kjøpt seg inn i selskapet, noe som gjør at du også får mange av Gloppens delikatesser på butikken. Det vi får fra bøndene betaler vi noen kroner mer enn de ellers ville få og bøndene får navnet sitt på menyen. Når vi står og forteller om menyen kan vi peke på gården hvor kjøttet kommer fra. Dette er kjekt for hele Gloppen ilkke bare for hotellet. - Nå har de åpna champagnen i Gloppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer