Norges kuleste blokkleilighet har fem meter høy glassfasade

Se bildene.

Den voldsomme takhøyden og den himmelhøyhøye glassfasaden på 5,2 m er det første som slår deg idet du kommer inn i denne oppsiktsvekkende moderne boligen. Den troner nesten på toppen av en av blokkene i det prisbelønte Marienlyst Park-komplekset på Majorstua og har blant annet utsikt mot vest og kveldshimmelen.

Design over alt Begge etasjer i den moderne studioleiligheten er tegnet av arkitekt Einar Hagen i Lund Hagem arkitekter AS og er innredet i en personlig interiørstil basert på designmøbler og kunst.

Kjøkken er et appetittelig blikkfang Det er kjøkkensonen med den vanvittige glassveggen som strekker over to fulle etasjer som tiltrekker seg mest oppmerksomhet.

- Det var nettopp dagslyset som flommer uhemmet inn fra gigafasaden som vi falt for, og som inspirerte oss til å legge sjelen i innredningen, forteller eierne til Bonytt.no.

Åpner du glassveggen får du uterom inne - Leilighetens toplans glassåpning gir himmellys langt innover i oppholdsrommene.Og heises det store, nederste vinduet åpnes fasaden i hele bredden.

- Dermed forvandles kjøkken/spisestue-sonen til et uterom til bruk allerede i den tidlige vårsolen, sier arkitekt Einar Hagem til Bonytt.no.

Frie soner i to nivåer Studiolelighetens nettoareal er 92 kvadratmeter og begge etasjer har takhøyde 2,6 meter - mot vanlige 2,4 meter.

Dette forklarer den ekstra luftige atmosfæren i rommene.

Gallleriet er et hjemmekontor Hovedetasjen inneholder kjøkken og stue og bad samt en trapp som leder opp til det dramatiske galleriet - som også er et hjemmekontor.

I annen etasje ligger også omkledningsrom, bad og soverom.

Ikke stor, men likevel rommelig - Selv om ikke leiligheten er så stor, under hundre kvadratmeter, oppleves den som rommelig. Førsteetasje med den høyderegulerbare glassveggen er fantastisk, sier beboerne. - Vi sitter varmt og skjermet innendørs, men likevel er det som være ute i det fri.

- Videre er det et stort pluss for oss at det er lettvint å forflytte seg til andre, separate soner og etasjer i huset. Dermed byr denne leiligheten på mange av eneboligens kvaliteter.

Tøffe finesser Ellers setter eierne pris på røffe innredningsdetaljer som den grove, ubehandlete betongveggen som dekker den nederste delen av bakveggen på kjøkkenet.

Den er en spenstig kontrast til alle de vare, kritthvite flatene omkring i huset.

Åpenhet er best Takket være alle de åpne gulvarealene og de rene flatene i oppholdsetasjen slapp eierne å trekke møbler og interiørgjenstander oppetter veggene, som de sier.

De kunne med god samvittighet plassere spisebord og salong fritt og freidig langt ut på gulvene, som oaser midt i værelsene.

Ren design I slike åpne, renlinjete rom trives også modernistiske møbler aller best. De er ofte vakre sett fra alle sider, også bakfra.

Nettopp slik funger de funkisinspirerte "Cinema" lenestolene designet av den svenske formgiver Gunilla Allard. Det samme gjelder Erik Jørgensens klassiske EJ 315-sofa som ble lansert i 1975.

Les mer: Her finner du de kuleste interiørbildene

Er dette verdens flotteste arkitektvilla?

Hytteinteriør i slottsklasse

Brannstasjon ble hot designbolig

.

.

Norges

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

NORGES KULESTE: Hvem skulle trodd dette var en blokkleilighet? FOTO: Nils Petter Dale
STRØKENT STUDIO: Studioleiligheten i Marienlyst Park er tegnet av Einar Hagem i Lund Hagem arkitekter. Den er den eneste i slag av de 225 enhetene i dette komplekset. FOTO: Nils Petter Dale
GJENNOMFØRT MODERNE DESIGN: Stuen er innredet med en ny Erik Jørgensen skinnsofa, Gunilla Allards "Cinema" lenestoler og et italiensk marmorbord fra R.O.O.M. Lamper fra Flos. FOTO: Nils Petter Dale
STRØKENT STUDIO: Denne studioleligheten er den eneste i sitt slag i Marienlyst Park-komplekset tegnet Lund Hagem arkitekter. Det inneholder 255 enheter. . FOTO: Nils Petter Dale
ARKITEKTPERLE: Blokkområdet Marienlyst Park ble i 2003 -2004 tildelt Sundts premie for fremragende arkitektur. Foto: Lund Hagem/Nils Petter Dale
OVERSIKT: Fra stuen skimter du hvordan trappen i enden av stuerommet leder opp til annen etasje. Helt bakerst ligger inngangen til leiligheten. FOTO: Nils Petter Dale
BLÅ TONER: En maritim blå-og stripestil preger soverommet i annen etasje. Blå Ralph Lauren tapet fra R.O.O.M. Flos Tolomeo bordlampe. FOTO: Nils Petter Dale
MARIENLYST PARK: Studioleilighet. FOTO: Nils Petter Dale
MARIENLYST PARK: Arkitekt Einar Hagen har tegnet en strøken studioleilighet. FOTO: Nils Petter Dale
MARIENLYST PARK: Arkitekt Einar Hagen har tegnet en strøken studioleilighet. FOTO: Nils Petter Dale Vis mer