Norges nest eldste mann synes damene på senteret er for gamle

Carl (105) trimmer hver dag og planlegger fremtida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg har aldri vært noen sportsidiot, men jeg må holde meg i form. Jeg må gå en tur hver dag. Helst skulle jeg jo ha løpt, men det orker jeg ikke, sier Carl Falck.

105 år gammel går han tur hver dag, trener på ergometersykkel, bruker kun stokk og høreapparat som hjelpemidler, leser aviser hver dag. Han har aldri hatt bil og mens han bodde hjemme i første etasje, gikk han allikevel opp trappene til fjerde etasje hver kveld for å få trim.

Han er et levende bevis på at det aldri er for seint å begynne å trene. Selv begynte han på treningsstudio da han var 85 år gammel.

- Formen begynte å svikte, og jeg trengte å komme i form igjen. Livet er skjønt når det heller, heter det, og det er sant. De siste åra er best.

På treningssenteret var det musklene som fikk trim ett par ganger i uka.

- De hadde alle slags apparater, romaskin og alt. Og han som jobba der var så inspirerende. Det er nok på grunn av treninga at jeg er så sprek, sier Falck.

Tren hver dag! - Jeg tenker mye på om jeg blir 110 år eller ikke. Det er målet mitt, så da må jeg bare fortsette å leve sånn som jeg gjør nå. Jeg går tur hver eneste dag om det ikke regner, ja, det er jo alltid en tid på dagen det ikke regner, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer