Norges villeste fødehistorier?

Mange blir helt satt ut av smertene, forklarer jordmor Siri von Krogh.

FØDSEL: Det er høyt under taket på en fødestue. Heldigvis, for en jordmor må tåle mye rart. Illustrasjonsfoto: iStockphoto
FØDSEL: Det er høyt under taket på en fødestue. Heldigvis, for en jordmor må tåle mye rart. Illustrasjonsfoto: iStockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Å føde er ikke dagligdags. Og skal vi tro nybakte mødre på Skravlesiden til DinBaby.no, kan det oppstå helt usannsynlige situasjoner under fødselen.

Begynte å snakke på tysk Under overskriften: "Sa eller gjorde du noe under fødselen som virket VELDIG naturlig der og da, men som du er litt småflau over i ettertid?", ler småbarnsmødrene raust av egnes og andres fødselshistorier.

En deltager forteller at hun kommanderte kjæresten på tysk under riene. En annen syntes det var helt naturlig å tisse på gulvet i hjørnet på fødestuen og en tredje sparket jordmor i planeten da hun skulle sjekke åpningen.

Påvirkes av smertestillende Jordmor Siri von Krogh, som står bak gravidsiden JordmorSiri.no, bekrefter at fødende kan finne på å si og gjøre mye de ikke ellers ville gjort.

- Det å føde er en ute av deg selv-opplevelse. Mange blir helt satt ut av smertene, forklarer jordmor Siri.

- Blandingen av det å bruke smertestillende og det at man har det så vondt, gjør at mange kan si mye rart og oppføre seg litt merkelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer