Norsk hummer er en eksklusiv råvare som fortjener toppvin

Her er fem gode og en du bør unngå.

CHAMPAGNE: En luksusråvare som norsk hummer krever perfekt vin, og Legras blanc de blancs er et godt valg.
CHAMPAGNE: En luksusråvare som norsk hummer krever perfekt vin, og Legras blanc de blancs er et godt valg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du Dagbladets vinanmeldelser. 

(Dagbladet Endelig fredag): Vintesten.

Fra starten av oktober er det hummersesong i Norge. Denne fantastiske råvaren er selve symbolet på luksus og overdådighet for mange.

Mens kaviar, østers og andre eksklusive råvarer ofte går inn under kategorien sære for folk flest, er det vel ikke mange som kan påstå at de ikke liker hummer når den er ordentlig tilberedt.

Den norske hummeren er overlegen sin kanadiske fetter, som serveres resten av året. Prisen er også deretter.

Skal du først kjøpe norsk hummer, er det også på sin plass å legge noen ekstra kroner i vinen. Det fortjener hummeren.

Slik serveres hummeren Hummer kan serveres i mange varianter.

Kokt og servert naturell, grillet, gratinert, i en salat eller tilberedt som en middagsrett med garnityr og saus. Felles for disse er at det burde være hummeren som er i fokus.

Hummeren har en saftig, mild, delikat skalldyrsmak med noe sødme.

Drikkefølget burde være i samme stil og ikke overkjøre hummerkjøttet, men framheve det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer